Κόσμος|14.04.2022 12:43

Πόλεμος Ουκρανία - Τσαβούσογλου: Δεν είναι μακριά μια συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι

Μαρία Ζαχαράκη

Αισιόδοξος ότι υπάρχει πιθανότητα για κατάπαυση του πυρός παρά τα γεγονότα στην Μπούχα της Ουκρανίας, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας πως αν τα Ηνωμένα Έθνη επιβάλουν κυρώσεις στην Ρωσία, τότε θα τις εφαρμόσει και η Τουρκία.

Τσαβούσογλου: Δεν είναι μακριά μια συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι θα καταβάλουν προσπάθεια να φέρουν κοντά τους ηγέτες και ότι προσπαθούν να διευκολύνουν τις πλευρές στα σημεία που έχουν μπλοκάρει.

«Για μένα, δεν είναι πολύ μακριά. Εξαρτάται από τους δύο ηγέτες να πουν ‘ναι’. Ειδικά ο Πούτιν. Ο Πούτιν δεν είπε ‘όχι’. Οι διαφορές απόψεων πρέπει να μειωθούν για να συναντηθούν οι δύο ηγέτες. Βλέπουμε ότι συνεχίζονται οι εντατικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών για αυτό το θέμα». 

Όσον αφορά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε: «Η Τουρκία ενεργεί με βάση το διεθνές δίκαιο. Αν τα Ηνωμένα Έθνη επιβάλουν κυρώσεις θα τις εφαρμόσουμε. Θα διατηρήσουμε την εξισορροπητική μας στάση. Θα λάβουμε επίσης μέτρα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αλλά το πιο σημαντικό, θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις προσπάθειές μας».

πόλεμοςειδήσεις τώραΟυκρανίαΜεβλούτ ΤσαβούσογλουΡωσία