Τουρκία: «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο» λέει ο αντιπρόεδρος Οκτάι
Μαρία ΖαχαράκηΟ αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, δήλωσε ότι «στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία έχει δείξει ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τόσο τα δικά της δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα της όσο και τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων. Αυτή η αποφασιστικότητα θα διατηρηθεί με την ίδια πεποίθηση και βούληση».
Ο Οκτάι συναντήθηκε με τον λεγόμενο «πρωθυπουργό της ΤΔΒΚ», Φαίζ Σουτζούογλου, στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα και στην κοινή συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκαν στις εξελίξεις στο Κυπριακό και την Ανατολική Μεσόγειο. «Είναι η πιο ρεαλιστική πρόταση. Η Τουρκία υποστηρίζει πλήρως αυτή την πρόταση. Αποκλείεται να κάνουμε βήμα πίσω από αυτή τη βούληση για λύση», δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος σχετικά με τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο.
Τα σχέδια για την περίκλειστη Αμμόχωστο
Παράλληλα, δήλωσε για άλλη μια φορά την πλήρη υποστήριξή του στα βήματα που έγιναν από τις αρχές του ψευδοκράτους στα Βαρώσια καθώς και στα μελλοντικά τους σχέδια για την περίκλειστη Αμμόχωστο. «Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά ότι το άνοιγμα των Βαρωσίων έγινε απολύτως σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ότι οι αρχές της ΤΔΒΚ δε στοχεύουν να προκαλέσουν νέα προβλήματα, αλλά να εξαλείψουν τα υπάρχοντα παράπονα και να αναζωογονήσουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής».
- Ο στόχος της «γαλάζιας» αυτοδυναμίας και τα πυρά στην αντιπολίτευση
- Νέο κύμα βομβαρδισμών για 6η ημέρα στο Ιράν: Οι ΗΠΑ χτύπησαν δυο γέφυρες και ένα αεροδρόμιο
- «Βράζουν» έως και στους 38 βαθμούς Κελσίου τα ελληνικά σπίτια - Τι αποκαλύπτει έρευνα της Greenpeace
- Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη Μάρω Κοντού - Η επιθυμία της οικογένειας και η παράκληση στον Νικήτα Κακλαμάνη