Κόσμος|15.04.2022 22:41

Τουρκία: Το ΥΠΕΞ καταδικάζει σφόδρα τα βίαια γεγονότα στο τέμενος Αλ Ακσά

Μαρία Ζαχαράκη

Τη σφοδρή καταδίκη του για τα βίαια γεγονότα στο τέμενος Αλ Ακσά στην Ιερουσαλήμ εκφράζει με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε μία περίοδο που Άγκυρα και Τελ Αβίβ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους.

Οι εικόνες με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας μέσα στο τέμενος Αλ Ακσά σήμερα να βάλλουν κατά Παλαιστινίων πιστών εν μέσω Ραμαζανιού κάνουν το γύρο των τουρκικών ΜΜΕ και του τουρκικού διαδικτύου, προκαλώντας οργή αλλά και ερωτηματικά σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει τώρα ο Τούρκος πρόεδρος ενόψει ‘συμφιλίωσης’ με το Ισραήλ.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

«Θεωρούμε απαράδεκτο και καταδικάζουμε σφόδρα τη δολοφονία 7 Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σε διάφορες πόλεις της Παλαιστίνης, ιδιαίτερα στην Τζενίν, και την επέμβαση στο τζαμί Αλ Ακσά εναντίον μουσουλμάνων που είχαν προσέλθει για προσευχή σήμερα το πρωί, προκαλώντας τραυματισμούς.

Ανησυχούμε βαθιά για τις αυξανόμενες εντάσεις στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες. Θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά τη σημασία της αποτροπής των προκλήσεων και των απειλών που στόχο έχουν την κατάλυση του καθεστώτος και της πνευματικής υπόστασης του τεμένους Αλ Ακσά, ειδικά σε αυτήν την ευαίσθητη περίοδο.

Συλλυπητήρια για τους Παλαιστίνιους πολίτες που έχασαν τη ζωή τους στα επεισόδια και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

ΤουρκίαΙερουσαλήμειδήσεις τώρα