Κόσμος|17.04.2022 10:53

Η απίθανη εμφάνιση του διάσημου κινέζου πιανίστα Lang Lang στον υψηλότερο σιδηροδρομικό σταθμό της Ευρώπης στα 4.158 μέτρα

Newsroom

Ο Κινέζος πιανίστας Lang Lang έδωσε την Πέμπτη μια σόλο παράσταση στο Jungfraujoch, τον υψηλότερο σιδηροδρομικό σταθμό της Ευρώπης στο πλαίσιο καλλιτεχνικής προσπάθειας για την προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ Κίνας και Ευρώπης μέσω της μουσικής.

Περιτριγυρισμένος από βουνά και χιόνι στο Jungfrau στην κεντρική Ελβετία, η ερμηνεία του Lang Lang στο «Love dream», το «Jasmine flower» και το «Goldberg Variations» κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που παίζει πιάνο σε χιονισμένο βουνό, ο Lang Lang δήλωσε ότι η ευκαιρία να παίξει σε ένα "παραμυθένιο" περιβάλλον είναι μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία, παρά τη χαμηλή θερμοκρασία στο χιονισμένο βουνό, η οποία είναι αρκετά δύσκολη για τους πιανίστες.

Το τραγούδι "Jasmine Flower" επιλέχθηκε ειδικά για αυτή την παράσταση, είπε, ελπίζοντας να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού να μάθει περισσότερα για τον κινεζικό πολιτισμό μέσα από την ομορφιά της ανατολίτικης μουσικής.

Γνωστό γραφικό σημείο και χιονοδρομικό θέρετρο, η Γιούνγκφραου είναι μια από τις κύριες κορυφές των Άλπεων της Βέρνης σε ύψος 4.158 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το 2001, η UNESCO κατέταξε τις ελβετικές Άλπεις Jungfrau-Aletsch ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

ΚίναΕυρώπηειδήσεις τώραπιάνο