Κόσμος|18.04.2022 08:31

Μοναδική στιγμή ευτυχίας για οικογένεια στις ΗΠΑ: Ο γιος τους εξαφανίστηκε στα 16 του και βρέθηκε «τυχαία» χρόνια μετά

Newsroom

Οι Αρχές στην κομητεία Σάμιτ της Γιούτα είχαν ενημερωθεί για έναν νεαρό άνδρα που περιπλανιόταν στην περιοχή με ένα καρότσι για ψώνια εδώ και αρκετές εβδομάδες. Όταν τον συνάντησαν το περασμένο Σάββατο, ανακάλυψαν πως είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του πριν από σχεδόν τρία χρόνια στη βόρεια Καλιφόρνια.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν σε ένα βενζινάδικο το πρωί της 9ης Απριλίου στην ευρύτερη περιοχή του Παρκ Σίτι, αφού ένα «ανήσυχο μέλος της κοινότητας» ανέφερε ότι είδε τον άνδρα να κοιμάται εκεί, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σάμιτ.

Αφού έφτασαν στο σημείο, πρόσφεραν στον νεαρό να καθίσει μέσα σε ένα από τα οχήματά τους ώστε να ζεσταθεί και άρχισαν να ερευνούν ποιος ήταν. Τότε, κάποιος άρχισε να ψάχνει τις σελίδες στον ιστότοπο του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα Παιδιά και «έπεσε» πάνω σε μια αφίσα εξαφάνισης του Connerjack Oswalt.

Ο Oswalt, ο οποίος σήμερα είναι 19 ετών, είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος τον Σεπτέμβριο του 2019 από το Κλιαρλέικ της Καλιφόρνιας, βορειοδυτικά του Σακραμέντο. Οι Αρχές γρήγορα άρχισαν να πιστεύουν ότι επρόκειτο για το ίδιο άτομο που είχαν βρει να τρέμει στο βενζινάδικο.

Έτσι, κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με τη μητέρα του, δήλωσε στο CNN ο υπολοχαγός του σερίφη της κομητείας Σάμιτ. Εκείνη είπε στις αρχές ότι ο Oswalt είχε ένα χαρακτηριστικό σημάδι στον λαιμό του. Οι αστυνομικοί βρήκαν το σημάδι στον Oswalt και τότε «λύθηκε» η υπόθεση.

Ο πατριός και ο παππούς του μετέβησαν στη Γιούτα για να τον αναγνωρίσουν προσωπικά και σε ένα από τα δύο βίντεο που εστάλησαν στο CNN από το γραφείο του σερίφη, ο πατριός του Oswalt φαίνεται να αναφωνεί με δυσπιστία καθώς η αστυνομία του δείχνει μια φωτογραφία του Oswalt για να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

«Αυτός είναι;» ακούγεται να λέει η μητέρα του Oswalt από το τηλέφωνο, το οποίο ήταν σε ανοιχτή ακρόαση. «Λίγο μεγαλύτερος, αλλά ναι», απαντά ο πατριός του Oswalt.

«Ο αγαπημένος μου είναι ζωντανός», ακούγεται να λέει η μητέρα, ενώ κλαίει με λυγμούς. «Μπορείτε να πάτε να τον πάρετε, παρακαλώ;» ρωτάει έπειτα.

Σημειώνεται πως η μητέρα και ο πατριός του 19χρονου είχαν μετακομίσει στο Άινταχο από τότε που εξαφανίστηκε το παιδί τους, σύμφωνα με τις αρχές. Ο Oswalt σήμερα εξακολουθεί να λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα πριν επιστρέψει στην οικογένειά του.

ΗΠΑειδήσεις τώραεξαφάνισηviralαγνοούμενος