Κόσμος|18.04.2022 16:45

Λονδίνο: Σύλληψη άνδρα με μαχαίρι κοντά στην Ντάουνινγκ Στριτ

Newsroom

Συνελήφθη ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο και την κατοικία του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας φέρεται να ήρθε αντιμέτωπος με δύο αστυνομικούς που φρουρούσαν το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Η κυκλοφορία αποκλείστηκε στην περιοχή του Whitehall, που βρίσκονται υπουργεία και κυβερνητικές υπηρεσίες, περιλαμβανομένων των υπουργείων Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών, και οδηγεί προς το πρωθυπουργικό γραφείο και την κατοικία του Μπορις Τζόνσον, στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι αστυνομικές Αρχές σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, επισημαίνεται εντούτοις ότι δεν αντιμετωπίζεται ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια.

«Γύρω στις 8.50, ένας 29χρονος, που ήταν οπλισμένος με μαχαίρι ήρθε αντιμέτωπος με δύο αστυνομικούς του υπουργείου Άμυνας. Χρησιμοποιήθηκε ένα όπλο τέιζερ και ο άνδρας ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Ο άνδρας συνελήφθη με τις κατηγορίες της απόπειρας δολοφονίας και κατοχής επιθετικού όπλου και παραμένει υπό κράτηση σε ένα αστυνομικό τμήμα του κεντρικού Λονδίνου. Το συμβάν δεν φαίνεται να συνδέεται με τρομοκρατία, σύμφωνα με την αστυνομία.

ΛονδίνοΜεγάλη Βρετανίασύλληψηειδήσεις τώραμαχαίρι