Κόσμος|18.04.2022 21:36

Γαλλικές εκλογές: Στη δημοσιότητα τα καρέ πρώτου γύρου από τη φωτογράφο του Μακρόν

Newsroom

Τα καρέ του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών έδωσε η προσωπική φωτογράφους του Εμανουέλ Μακρόν μέσα από τον λογαριασμό της στο Ιnstagram.

Μέσα από δύο αναρτήσεις με 20 συνολικά φωτογραφίες η Σοαζί Ντε Λα Μουοσονιέρ, αποτυπώνει τη βραδιά του πρώτου γύρου με νικητή στα σημεία τον Γάλλο πρόεδρο.

 

Τα καρέ αποτυπώνουν τον Εμανουέλ Μακρόν πριν την έναρξη του πρώτου γύρου, κατά τη διάρκεια και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Ξεχωρίζει η φωτογραφία με τη Μπριζίτ να δένει τη γραβάτα του Εμανουέλ Μακρόν λίγο πριν την νικητήρια ομιλία του όπου εστίασε στην κρισιμότητα των στιγμών και απηύθυνε κάλεσμα για συσπείρωση.

Μετά την αναμέτρηση-θρίλερ και με το ποσοστό αποχής να είναι υψηλό στον πρώτο γύρο, ο Μακρόν τόνισε ότι τίποτα δεν έχει ακόμη κριθεί και πως οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες. Όταν ανέβηκε ο Γάλλος πρόεδρος στη σκηνή, οι υποστηρικτές φώναζαν «και ένα και δύο και πέντε ακόμη Μακρόν Πρόεδρος».

Ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν, καθώς και τους υποψηφίους, τόσο εκείνους που τάχθηκαν εναντίον του, όσο και εκείνους που ζήτησαν από τους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν. Ο Μακρόν ζήτησε, ακόμη, από τους Γάλλους να τον ψηφίσουν για να μην πάρει η ακροδεξιά την εξουσία. «Καλώ όλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν με ψήφισαν στον πρώτο γύρο, να συσπειρωθούν», τόνισε ειδικότερα με την Μπριζίτ να τον παρακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του. Αργότερα κατεβαίνοντας έβγαλε selfie με τους υποστηρικτές του. Τα βλέμματα πλέον να στρέφονται στον β’ καθοριστικό γύρο που θα διεξαχθούν ανήμερα του Ορθόδοξου Πάσχα, στις 24 Απριλίου.

Μαρίν ΛεπένΓαλλίαεκλογέςΕμανουέλ Μακρόν