Κόσμος|20.04.2022 13:40

Τζεν Ψάκι: Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ξέσπασε σε κλάματα για τους αντί-ΛΟΑΤΚΙ νόμους των Ρεπουμπλικανών

Newsroom

Σε κλάματα ξέσπασε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης, κατά την οποία καταδίκασε τη «βαναυσότητα» του κύματος αντί-ΛΟΑΤΚΙ νομοθεσιών που σαρώνει τις ρεπουμπλικανικές πολιτείες.

Εν αντιθέσει με την αυστηρότητα και την αυτοπειθαρχία που έχει στο βήμα της αίθουσας Τύπου, η Ψάκι έδειξε μία πιο συναισθηματική πλευρά της κατά τη συζήτησή της με την παρουσιάστρια του News Not Noise, Τζέσικα Γέλιν.

«Το κάνουν αυτό με έναν τρόπο που είναι σκληρός και βάναυσος, ειδικά για την κοινότητα των παιδιών» σχολίαζε η Ψάκι, με τη φωνή της να «σπάει», όταν της ζητήθηκε να «εξηγήσει» την πίεση των  Ρεπουμπλικανών για νομοθεσία που περιθωριοποιεί την LBGTQ+ κοινότητα.

«Θα γίνω συναισθηματική για αυτό το θέμα, επειδή είναι φρικτό. Αλλά πρόκειται για παιδιά που εκφοβίζονται και όλοι αυτοί οι ηγέτες παίρνουν μέτρα για να τα πληγώσουν και να πληγώσουν τις ζωές τους και τις οικογένειές τους. Και μετά βλέπεις μερικούς από αυτούς τους νόμους σε αυτές τις πολιτείες και ποιοι κυνηγούν τους γονείς, οι οποίοι έχουν σχέσεις αγάπης και παιδιά. Είναι εντελώς εξωφρενικό. Συγγνώμη, αυτό είναι ένα θέμα που με τρελαίνει εντελώς» δήλωσε έπειτα η Τζεν Ψάκι.

Οι αναλυτές, σύμφωνα με τη Guardian, αυτή η σειρά των, επιθετικών προς τα δικαιώματα και την αποδοχή της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, νόμων έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει πόλωση και εχθρότητα μεταξύ των ψηφοφόρων, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

«Αυτό για το οποίο μιλάμε εδώ στη Φλόριντα, για παράδειγμα ... αν έχετε στο σχολείο ένα παιδί και έχω κι εγώ το δικό μου, μπορώ να το φανταστώ να λέει: "Η φίλη μου έχει δύο μαμάδες. Ο φίλος μου έχει δύο μπαμπάδες"», δήλωσε η Ψάκι.

«Και η δασκάλα στην τάξης της, θα ήλπιζα να πει "αυτό είναι υπέροχο. Είναι δυο γονείς που αγαπιούνται και έχεις και μια μαμά και έναν μπαμπά"» τόνισε η ίδια έπειτα.

«Αυτό τιμωρεί δασκάλους και παιδαγωγούς. Και υπάρχουν τόσες πολλές πτυχές αυτού που είναι εξωφρενικές. Ελπίζω οι άνθρωποι να συνεχίσουν να εκπαιδεύονται σ'αυτό γιατί είναι μια κακή πλευρά της πολιτικής» κατέληξε.

ειδήσεις τώραlgbtqΤζεν ΨάκηπαιδιάΛευκός Οίκος