Κόσμος|22.04.2022 21:28
Λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα, το γλυκό ψωμί του Πάσχα
NewsroomΤο λαμπρόψωμο (ή λαμπροκουλούρα) είναι ένα γλυκό ψωμί που παρασκευαζόταν σε όλη την Μικρά Ασία (και στην Ελλάδα) τη Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο, ώστε να συνοδεύσει είτε το τραπέζι μετά την Ανάσταση είτε το πασχαλινό τραπέζι.
Διαβάστε περισσότερα στο pontosnews.gr
Διαβάστε ακόμη
- Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της
- Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους
- Πανικός στη αεροσκάφος: Φωτιά σε διάδρομο απογείωσης γέμισε με καπνούς Airbus A320 με 180 επιβαίνοντες
- Mega deal στα σκαριά στον τομέα της ψυχαγωγίας: Η Netflix κοντά στην αγορά της Warner Bros!