Γαλλία - Επίθεση με μαχαίρι σε ιερέα: Από διπολική διαταραχή πάσχει ο δράστης που «ήθελε να σκοτώσει τον Μακρόν»
NewsroomΕπίθεση με μαχαίρι σε ιερέα σημειώθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας και μάλιστα ανήμερα των προεδρικών εκλογών στη χώρα. Σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές, ο δράστης που συνελήφθη άμεσα, πάσχει από διπολική διαταραχή και δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.
Την είδηση γνωστοποίησε νωρίτερα την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας μέσω Twitter. «Μια επίθεση διαπράχθηκε σήμερα το πρωί σε μια εκκλησία της Νίκαιας. Ο ιερέας τραυματίστηκε, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Αλληλεγγύη προς τους ενορίτες και ευχαριστώ προς τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, που συνέλαβαν γρήγορα τον δράστη. Η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο», έγραψε ο Ζεράλ Νταρμανέν. Επίσης, μια μοναχή τραυματίστηκε στο χέρι, καθώς άρπαξε το μαχαίρι από τον δράστη, σύμφωνα με τον ίδιο.
Ο δράστης της επίθεσης κατονομάζεται ως Κεβίν, είναι γεννηθείς το 1991 στο Φρεζούς (νότια Γαλλία), γαλλικής υπηκοότητας και διαμένει στη Νίκαια. Δεν είναι γνωστός στις Αρχές, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νίκαιας, αγόρασε το μαχαίρι κάποιες ημέρες νωρίτερα.
«Πάσχει προφανώς από διπολική διαταραχή» και η ενέργειά του «δεν έχει a priori τρομοκρατικό χαρακτήρα». «Δήλωσε αυθόρμητα στις δυνάμεις της αστυνομίας ότι είναι εβραϊκής πίστης και ότι αυτήν την ημέρα των εκλογών, ήθελε να σκοτώσει τον Μακρόν και εντέλει στράφηκε εναντίον μιας εκκλησίας», αναφέρει η ίδια αστυνομική πηγή.
- Πόσοι Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στην Ευρώπη και για ποιους λόγους - Τι ισχύει με την Ελλάδα
- Η πρώτη αεροπορική εταιρεία που κλείνει μετά τον πόλεμο στο Ιράν είναι αμερικανική
- «Flight mode»: 37χρονος με μηχανή έτρεχε με 240 χλμ/ώρα και ανέβαζε τα βίντεο στα social media
- Μια σπάνια ιστορία: Δίδυμες γεννήθηκαν με διαφορά λεπτών αλλά έχουν διαφορετικό πατέρα