Κόσμος|26.04.2022 18:54

Reuters: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία την Πέμπτη

Μαρία Ζαχαράκη

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο δύο διαφορετικές πηγές, μεταδίδει ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία την Πέμπτη (28 Απριλίου) και θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Ανώτατος αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι «ο Ερντογάν έχει προγραμματιστεί να μεταβεί στη Σαουδική Αραβία την Πέμπτη. Υπάρχει προετοιμασία προς αυτή την κατεύθυνση. Αφού μείνει για ένα βράδυ, στη συνέχεια θα επισκεφτεί χώρες της νότιας Αφρικής».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σκοπός της συνάντησης είναι η «ανάπτυξη εμπορικών και διμερών σχέσεων και η συζήτηση για περιφερειακά ζητήματα». «Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του (του Ερντογάν) στη Σαουδική Αραβία. Υπήρξε μια αξιοσημείωτη άνοδος στο εμπόριο με τη Σαουδική Αραβία πρόσφατα. Θα συζητηθούν πολλά θέματα, όπως η οικονομία, οι επενδύσεις, τα περιφερειακά ζητήματα, αφήνοντας πίσω την ταραγμένη περίοδο στις διμερείς σχέσεις. Αναμένεται να είναι μια παραγωγική συνάντηση και για τις δύο πλευρές», αναφέρουν οι πηγές.

Η επίσκεψη αυτή είχε προγραμματιστεί για το Φεβρουάριο, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκτοτε επιδίωκε αυτό το ραντεβού, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες έκλεισε τη δικαστική υπόθεση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος δολοφονήθηκε στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη με τις υποψίες για τον αυτουργό να βαραίνουν τον ίδιο τον πρίγκηπα-διάδοχο του θρόνου.

ειδήσεις τώραΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΣαουδική Αραβία