Κόσμος|27.04.2022 13:43

Η καλόγρια που έγινε ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος: Ζει στη Γαλλία και πίνει ένα ποτήρι κρασί την ημέρα

Newsroom

Μία καλόγρια 118 ετών που ζει σε οίκο ευγηρίας στη Γαλλία έγινε ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο, μετά τον θάνατο της Κάνε Τανάκα. Μάλιστα, η αδερφή Αντρέ είναι και η γηραιότερη εν ζωή μοναχή παγκοσμίως, αλλά και η γηραιότερη όλων των εποχών.

Η Λουσίλ Ράντον γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1904 και έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στη θρησκεία, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ρεκόρ Γκίνες. Πριν γίνει καλόγρια, φρόντιζε παιδιά κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και έπειτα -επί 28 χρόνια- φρόντιζε ορφανά και ηλικιωμένους σε νοσοκομείο.

Η αδερφή Αντρέ ζει κοντά στην Τουλόν και είναι επίσης η γηραιότερη επιζήσασα του κορονοϊού στον κόσμο. Το Ρεκόρ Γκίνες, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως βρέθηκε θετική στον ιό στις αρχές του περασμένου έτους και κατάφερε να αναρρώσει πλήρως μέσα σε τρεις εβδομάδες, ακριβώς την ώρα που θα γιόρταζε τα 117α γενέθλιά της!

Σε συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι RMC Story, έδειξε να έχει κάπως ανάμεικτα συναισθήματα για το γεγονός πως έγινε ο νέος γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο.

«Νιώθω ότι θα ήμουν καλύτερα στον παράδεισο, αλλά ο καλός Κύριος δεν με θέλει ακόμα» δήλωσε, χαρακτηρίζοντας τον τίτλο «θλιβερή τιμή». Ωστόσο, εξέφρασε χαρά που τη φροντίζει η οικογένειά της.

Πίνει ένα ποτήρι κρασί την ημέρα

Η αδερφή Αντρέ αγαπά τη σοκολάτα και το κρασί. Μάλιστα, πίνει ένα ποτήρι κρασί κάθε μέρα, όπως ανέφερε στο CNN το γηροκομείο στο οποίο διαμένει.

Η καλόγρια έγινε η μεγαλύτερη στον κόσμο μετά τον θάνατο της Κάνε Τανάκα, μιας Γιαπωνέζας που είχε προηγουμένως πιστοποιηθεί ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο και πέθανε σε ηλικία 119 ετών στις 19 Απριλίου.

Ο τίτλος του γηραιότερου ανθρώπου που έχει καταγραφεί ποτέ ανήκει επίσης σε Γαλλίδα. Γεννημένη στις 21 Φεβρουαρίου 1875, η Ζαν Λουίζ Καλμάντ έζησε 122 χρόνια και 164 ημέρες.

ειδήσεις τώραοίκος ευγηρίαςΓαλλίαγηραιότερος άνθρωπος στον κόσμοκαλόγρια