Κόσμος|27.04.2022 16:13

Γαλλία: Πέταξαν ντομάτες στον Μακρόν στην πρώτη του βόλτα μετά τη νίκη στις εκλογές

Newsroom

Με...ντομάτες επιτέθηκε διαδηλωτής στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν την Τετάρτη 27 Απριλίου κατά τη διάρκεια της πρώτης δημόσιας βόλτας που έκανε λίγες ημέρες μετά την εκλογική νίκη του. Η ασφάλεια απομάκρυνε άμεσα τον νικητή των πρόσφατων προεδρικών εκλογών από το σημείο.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος συναντούσε ψηφοφόρους του σε αγορά στο Cergy, βορειοδυτικά του Παρισιού, όταν έγινε στόχος επίθεσης. Ο Γάλλος πρόεδρος δεν χτυπήθηκε από καμία ντομάτα, αλλά το γεγονός προκάλεσε φρενίτιδα στην ασφάλειά του, η οποία απομάκρυνε άμεσα τον πρόεδρο Μακρόν.

Όπως φαίνεται σε βίντεο οι άντρες της ασφάλειας άνοιξαν μία ομπρέλα και ο Μακρόν σήκωσε τα χέρια πάνω από το κεφάλι του καθώς προσπαθούσαν να τον προστατέψουν από τα ντοματάκια τσέρι. Ο Γάλλος πρόεδρος ακούστηκε να λέει: «Δεν είναι σοβαρό», προτού απομακρυνθεί από το σημείο.

Από άλλη οπτική γωνία ο διαδηλωτής φαίνεται να πετάγεται από ένα τραπέζι μέσα στο πλήθος, και λίγα δευτερόλεπτα μετά να συλλαμβάνεται.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Μακρόν βγήκε στο δρόμο μετά τις εκλογές της Κυριακής. Ο πρόεδρος επέλεξε για να κάνει τη βόλτα του σε περιοχή όπου έλαβε λιγότερες ψήφους από τον αριστερό υποψήφιο Ζαν-Λικ Μελανσόν στον πρώτο γύρο των εκλογών καθώς βασική στρατηγική του -όπως τόνισε και στη νικητήρια ομιλία του- είναι να ενώσει τη διχασμένη Γαλλία.

Ο 44χρονος Μακρόν δήλωσε στους ψηφοφόρους: «Ήρθα να πω ότι άκουσα τις φωνές όλων και όλων και ότι θα συνεχίσω να δεσμεύομαι καθημερινά για τις γειτονιές που αντιμετωπίζουν τις περισσότερες δυσκολίες, για όλες τις περιοχές της Δημοκρατίας μας που αντιμετωπίζουν τις περισσότερες δυσκολίες».

Εμανουέλ ΜακρόνΓαλλίαντομάταεκλογέςειδήσεις τώρα