Κόσμος|28.04.2022 23:25

Κίνα: Σε lockdown τουλάχιστον 27 πόλεις λόγω κορονοϊού - Έως και 165 εκατομμύρια άνθρωποι σε περιορισμό

Newsroom

Σύμφωνα με το CNN, οι αρχές της Κίνας επιβάλλουν ολικό ή μερικό lockdown σε τουλάχιστον 27 πόλεις της αχανούς χώρας της Άπω Ανατολής, επηρεάζοντας, με αυτό τον τρόπο, έως και 165 εκατομμύρια ανθρώπους.

Εκτός από το Πεκίνο και τη Σανγκάη, από την οποία τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε δυστοπικές εικόνες αυταρχισμού και βαρβαρότητας, 25 ακόμα πόλεις της Κίνας ακολουθούν σκληρά μέτρα στο όνομα της πολιτικής μηδενικής ανοχής στην εξάπλωση της πανδημίας.

Πάνω από 10.000 ημερήσια κρούσματα στη Σανγκάη

Στη Σανγκάη, τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφονταν πάνω από 10.000 ημερήσια κρούσματα. Στο Πεκίνο, οι αξιωματούχοι  προέβησαν σε μαζικούς ελέγχους, έκλεισαν σχολεία και επέβαλαν στοχευμένα lockdown σε ορισμένα κτίρια κατοικιών σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις μολύνσεις, με τις ενέργειες αυτές να πυροδοτούν φόβους για ευρύτερο lockdown παρόμοιο με αυτό της Σαγκάης. Η εμφάνιση της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον, έθεσε σε αμφισβήτηση τη βιωσιμότητα της αυστηρής αυτής στρατηγικής, με τον ιό να εξαπλώνεται σε πόλεις και περιφέρειες ταχύτερα από την λήψη μέτρων της κυβέρνησης.

ΚορονοϊόςκαραντίναΠεκίνοειδήσεις τώραΚίναΣανγκάη