Κόσμος|29.04.2022 09:50

Προσκύνημα Ερντογάν στη Μέκκα - Νέα περίοδος με Σαουδική Αραβία

Μαρία Ζαχαράκη

Προσκύνημα στη Μέκκα πραγματοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στη συνάντηση που είχε χθες το βράδυ με το βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ δήλωσε ότι Τουρκία και Σαουδική Αραβία προσπαθούν να ξεκινήσουν μια νέα περίοδο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «ως δύο αδερφικές χώρες με ιστορικούς, πολιτισμικούς και κοινωνικούς δεσμούς, προσπαθούμε να ενισχύσουμε κάθε είδους πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ μας και να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή. Πιστεύουμε ότι είναι προς το κοινό μας συμφέρον να αυξήσουμε τη συνεργασία μας με τη Σαουδική Αραβία σε τομείς όπως η υγεία, η ενέργεια, η ασφάλεια, οι γεωργικές τεχνολογίες, η αμυντική βιομηχανία και η οικονομία. Βλέπουμε ότι έχουμε σοβαρές δυνατότητες όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και της καθαρής ενέργειας», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι σχέσεις θα εξελιχθούν μακριά από το παρελθόν σε κάθε τομέα.

«Το ταξίδι μας τον ευλογημένο μήνα του Ραμαζανιού, όταν το έλεος, η συγχώρεση και η συμπόνια του Κυρίου μας τυλίγει τις καρδιές μας, θα ανοίξει τις πόρτες μιας νέας εποχής με τη φίλη και αδελφή μας Σαουδική Αραβία. Εκφράζουμε με κάθε ευκαιρία ότι αποδίδουμε σημασία στη σταθερότητα και την ασφάλεια των αδελφών μας στην περιοχή του Κόλπου», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επισκέπτεται τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας με τη σύζυγό του Εμινέ Ερντογάν, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης, μετά από πρόσκληση του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Σήμερα θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα-διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Τουρκίαειδήσεις τώραΣαουδική ΑραβίαΜέκκαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν