Κόσμος|01.05.2022 21:37

Τζο Μπάιντεν: Το χιούμορ προς τους δημοσιογράφους, ο αυτοσαρκασμός και οι βολές στον Τραμπ

Newsroom

Το ετήσιο γκαλά των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου επέστρεψε το βράδυ του Σαββάτου μετά απουσία 2 ετών λόγω της πανδημίας. Και για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια εμφανίζεται εκ νέου πρόεδρος στην εκδήλωση καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ την απέφευγε όσο ήταν στην εξουσία.

Οι αιχμές και το χιούμορ

«Φανταστείτε μόνο αν ο προκάτοχός μου ερχόταν σε αυτό το δείπνο φέτος», είπε ο Τζο Μπάιντεν σε ένα ακροατήριο 2.600 ατόμων, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και διασημότητες. «Τώρα αυτό θα ήταν πραγματικά ένα πραγματικό πραξικόπημα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να δοκιμάσει τις κωμικές του ικανότητες, κάνοντας πλάκα με την κριτική που έχει αντιμετωπίσει στους 15 μήνες της θητείας του, ενώ έβαλε στο στόχαστρο τον προκάτοχό του, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και τα μέλη του Τύπου.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ απόψε με τη μόνη ομάδα Αμερικανών που έχει χαμηλότερο ποσοστό αποδοχής από εμένα», είπε ο Μπάιντεν στην αίθουσα χορού του Χίλτον που ήταν γεμάτη με μέλη των μέσων ενημέρωσης.

Ο Μπάιντεν αστειεύτηκε επίσης με το σύνθημα «Let's Go Brandon», το οποίο έχει γίνει το υποκατάστατο της δεξιάς για να βρίζει τον πρόεδρο. «Οι Ρεπουμπλικανοί φαίνεται να υποστηρίζουν έναν τύπο, κάποιον Μπράντον», είπε ο Μπάιντεν, προκαλώντας γέλια στο πλήθος. «Περνάει μια πολύ καλή χρονιά. Χαίρομαι γι' αυτόν».

Επίσης, έριξε μια σπόντα στο Fox News.«Ξέρω ότι υπάρχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το αν πρέπει να συγκεντρωθούμε εδώ απόψε λόγω του COVID. Λοιπόν, είμαστε εδώ για να δείξουμε στη χώρα ότι ξεπερνάμε αυτή την πανδημία. Επιπλέον, όλοι πρέπει να αποδείξουν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Απλά επικοινωνήστε με τον αγαπημένο σας δημοσιογράφο του Fox News. Είναι όλοι εδώ»..

Εκτός από τις ομιλίες του Μπάιντεν και του κωμικού Τρέβορ Νόα, η πολύωρη εκδήλωση είχε μαγνητοσκοπημένα σκετς από τον παρουσιαστή του τοκ σόου Τζέιμς Κόρντεν, τον κωμικό Μπιλ Άιχνερ και ακόμη και τον ίδιο τον Μπάιντεν.

Αν και το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας ήταν γεμάτο με αιχμές, ο Μπάιντεν σημείωσε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η δημοσιογραφία στην αμερικανική δημοκρατία, ειδικά την τελευταία δεκαετία.

«Το εννοώ αυτό από τα βάθη της καρδιάς μου, ότι εσείς, ο ελεύθερος Τύπος, έχετε μεγαλύτερη σημασία από ό,τι είχατε ποτέ τον περασμένο αιώνα», είπε. «Είστε οι φύλακες της αλήθειας».

Τζο ΜπάιντενδημοσιογράφοιΝτόναλντ ΤραμπΛευκός Οίκοςειδήσεις τώρα