Κόσμος|01.05.2022 23:17

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση αμάχων στο εργοστάσιο Azovstal της Μαριούπολης

Newsroom

Στη δημοσιότητα έδωσαν τα ουκρανικά ΜΜΕ ένα συγκλονιστικό βίντεο και φωτογραφίες με την απομάκρυνση αμάχων από το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη.

Οι ουκρανοί στρατιώτες βοηθούν τους αμάχους να βγουν από τα συντρίμμια του εργοστασίου στο οποίο βρίσκονταν εγκλωβισμένοι για μέρες. Μέλη του Ερυθρού Σταυρού και των Ηνωμένων Εθνών συμμετείχαν επίσης στην επιχείρηση διάσωσης.

Οι άμαχοι από τις άλλες περιοχές της κατεστραμμένης πόλης – λιμάνι, θα απομακρυνθούν στις 8 το πρωί της Δευτέρας, 2 Μαΐου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Στη Ζαπορίζια οι πρώτοι 100 άμαχοι του Azovstal

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, οι πρώτοι 100 άμαχοι που απομακρύνθηκα από το εργοστάσιο θα φτάσουν αύριο στην Ζαπορίζια, η οποία βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο. «Η απομάκρυνση των αμάχων από το Azovstal άρχισε. Μια πρώτη ομάδα 100 Ουκρανών αμάχων κατευθύνεται προς το ελεγχόμενο έδαφος (από την Ουκρανία). Αύριο θα τους υποδεχτούμε στη Ζαπορίζια.Είμαι ευγνώμων την ομάδα μας! Τώρα εκείνοι, μαζί με τα (Ηνωμένα Έθνη), εργάζονται για την απομάκρυνση άλλων αμάχων από το εργοστάσιο» έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

ειδήσεις τώραάμαχοιπόλεμοςΟυκρανίαΡωσίαΒολοντιμίρ ΖελένσκιΜαριούπολη