Κόσμος|02.05.2022 15:29

Τον πήγαιναν στο κρεματόριο για καύση αλλά διαπίστωσαν πως είναι ζωντανός

Κώστας Ασημακόπουλος

Σάλος έχει προκληθεί στην Κίνα από βίντεο που αποκαλύπτει την τυχαία διαπίστωση πως ένας ηλικιωμένος που έχει τοποθετηθεί σε ειδικό σάκο για να αποτεφρωθεί σε κρεματόριο της Σανγκάης έδειξε σημάδια ζωής και σώθηκε κυριολεκτικά από θαύμα. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο, δύο άνδρες και μία γυναίκα παραλαμβάνουν το σάκο με τον υποτίθεται νεκρό ηλικιωμένο.

Ωστόσο, ανοίγουν τη σακούλα και φαίνεται πως ο ηλικωμένος δίνει σημάδια ζωής λίγο πριν τοποθετηθεί σε θάλαμο του κρεματορίου.

Το περιστατικό έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα και ο κυβερνήτης της Σανγκάης έδωσε εντολή να ξεκινήσει έρευνα και να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται. Εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «Το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Putuo στη Σαγκάη ξεκίνησε έρευνα στο γηροκομείο όπου ένας ηλικιωμένος ενώ έχει ακόμα ζωτικά σημεία μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή».

Η κατάσταση στην Σαγκάη είναι εκρηκτική με τους πολίτες να εκφράζουν παράπονα για τις αυστηρές πρακτικές της κυβέρνησης σε θέματα καραντίνας του κορονοϊού αλλά και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται στα πρωτόκολλα ασφαλείας με περιστατικά όπως αυτό του ηλικιωμένου.

Σαγκάηηλικωμένοςκαύση νεκρώνκρεματόριονεκρός