Κόσμος|03.05.2022 14:33

Ρωσία: Κατέστρεψε τουρκικά Μπαϊρακτάρ στην Οδησσό - Εμπλοκή με γερμανικά μαχητικά στη Βαλτική

Newsroom

Την καταστροφή κέντρου υλικοτεχνικής υποστήριξης σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Οδησσό, μέσω του οποίου παραδίδονταν όπλα στην Ουκρανία από ξένες δυνάμεις ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. «Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε πλήγμα με πυραύλους κρουζ υψηλής ακρίβειας Onyx σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Οδησσό, μέσω του οποίου προμηθεύονταν όπλα στην Ουκρανία από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες» δήλωσε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Καταστρέψαμε Μπαϊρακτάρ»

«Οι πύραυλοι υψηλής ακρίβειας» Onyx «στην περιοχή της Οδησσού έπληξαν κέντρο υλικοτεχνικής υποστήριξης σε στρατιωτικό αεροδρόμιο, μέσω του οποίου παραδίδονταν ξένα όπλα», δήλωσε ο Κονασένκοφ και πρόσθεσε: «Υπόστεγα όπου φυλάσσονταν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar TB2, καθώς και πυραυλικά όπλα και πυρομαχικά που ελήφθησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες, καταστράφηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Χτυπήθηκαν S300

Ο ρωσικός στρατός ανέφερε επίσης την καταστροφή του ουκρανικού συστήματος αεράμυνας S-300 από τις ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις στην περιοχή Νικολάοεφ κοντά στο Κουλμπακίνο.

Συνολικά 75 εγκαταστάσεις

Συνολικά, η ρωσική αεροπορία κατέστρεψε 75 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένης μιας αποθήκης πυρομαχικών κοντά στο Χάρκοβο, στο χωριό Σλατίνο. Πάντα σύμφωνα με την ενημέρωση των Ρώσων, η επιχειρησιακή-τακτική και στρατιωτική αεροπορία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έπληξε 69 οχυρά, περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ασκήσεις αεράμυνας στη Βαλτική

Στο μεταξύ, στη Βαλτική ο ρωσικός στόλος πραγματοποίησε άσκηση αεράμυνας με τη συμμετοχή 12 πολεμικών πλοίων ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Στόλου της Βαλτικής.

«Τα εκπαιδευτικά καθήκοντα ασκήθηκαν από τα πληρώματα μικρών πυραυλικών πλοίων και σκαφών, μικρών ανθυποβρυχιακών πλοίων και ναρκαλιευτών», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, ο εξοπλισμός ραδιοεπιτήρησης εντόπισε την προσέγγιση ενός εικονικού εχθρικού αεροσκάφους στο σημείο βάσης (πόλη Baltiysk), μετά το οποίο τα πλοία τέθηκαν σε ετοιμότητα για χρήση συστημάτων αεράμυνας.

Αναχαίτιση από τους Γερμανούς

Την ίδια ώρα όμως δημοσίευμα του Focus αποκάλυψε πως η γερμανική διοίκηση έστειλε δύο μαχητικά της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας για να αναγνωρίσουν και να "συνοδεύσουν" ένα ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος στους ουρανούς πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ρωσικό αεροπλάνο βρέθηκε στον διεθνή εναέριο χώρο κοντά στο νησί Ρούγκεν. Μετά από αυτό, δύο γερμανικά μαχητικά Eurofighter ειδοποιήθηκαν από αεροπορική βάση κοντά στην πόλη Λάγκε στο ομοσπονδιακό κρατίδιο Μέκλενμπουργκ Βορπόμερν. Το δημοσίευμα διευκρινίζει ότι τα γερμανικά μαχητικά συνόδευσαν το ρωσικό αεροπλάνο «στον διεθνή εναέριο χώρο μακριά από τη Γερμανία».

ΓερμανίαΟυκρανίαειδήσεις τώραΟδησσόςΜπαϊρακτάρΡωσία