Κόσμος|03.05.2022 19:08

Η κακοποίηση της γάτας στην Αιδηψό θέμα και στο εξωτερικό - Οι αναφορές στο νομοθετικό πλαίσιο της Ελλάδας

Newsroom

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η απάνθρωπη κίνηση άνδρα στην Αιδηψό, ο οποίος έριξε γατάκι στη θάλασσα, κλωτσώντας το. Στο ζήτημα αναφέρεται με δημοσίευμά της και η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Το διεθνές μέσο καταγράφει το περιστατικό, γράφοντας ότι έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, «με πολλούς να ζητούν παρέμβαση της κυβέρνησης».

Το άρθρο της εφημερίδας φέρει τον τίτλο «Έλληνας πελάτης εστιατορίου αντιμέτωπος με 10ετη κάθειρξη επειδή κλώτσησε γατάκι στη θάλασσα, προσελκύοντάς το με φαγητό». Μάλιστα, αναφέρει πως «οι ντόπιοι λένε ότι οι δύο γάτες ανήκαν στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, ο οποίος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η γάτα που ρίχτηκε στο νερό επέζησε».

Στο δημοσίευμα της Daily Mail συμπεριλαμβάνονται και φωτογραφίες και βίντεο από το περιστατικό στην ταβέρνα της Αιδηψού, ενώ γίνεται αναφορά και στην αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου στην Ελλάδα για την κακοποίηση των ζώων, που συνιστά πλέον κακούργημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 10 έτη και με πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Ο άνθρωπος που ανάρτησε το βίντεο με την κακοποίηση του ζώου δήλωσε σήμερα: «Θέλω να ζητήσω μια συγγνώμη για το βίντεο που ανάρτησα στα social media. Δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση να δέχομαι τέτοιο bullying. Δεν ξέρω πώς να το πω τώρα… Είναι πρωτόγνωρο για μένα».

«Θα ήθελα να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη για τον τρόπο που αντέδρασα. Θέλω να σας πω ότι δεν εμπλέκεται κανένας από αυτούς που κατηγορούν σε βίντεο και φωτογραφίες. Ο κατηγορούμενος είναι ήδη στην αρχή, η δικαιοσύνη θα δώσει δικαίωση. Εμείς είμαστε έξω και δεν έχουμε κάποια παραπτώματα, δεν έχουμε κάνει κάτι και τα υπόλοιπα αναμένονται», πρόσθεσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

ΑιδηψόςDaily Mailγάταειδήσεις τώραΕύβοιακακοποίηση ζώων