Κόσμος|04.05.2022 10:58

Μαντλίν Μακάν: Νέα αποκαλύψεις στο φως - Τι λέει Γερμανός εισαγγελέας για τα στοιχεία στο βαν

Newsroom

Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τότε που η μικρή Μαντλίν Μακάν εξαφανίστηκε από πορτογαλικό θέρετρο, ενώ ήταν σε διακοπές με την οικογένειά της.

Ερευνητές από τη Γερμανία εντόπισαν νέα στοιχεία σχετικά με την εξαφάνιση του παιδιού στο βαν του βασικού υπόπτου Christian Brueckner, όπως ισχυρίστηκε με εντυπωσιακό τρόπο ο Γερμανός εισαγγελέας το βράδυ της Τρίτης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική τηλεόραση, ο εισαγγελέας Hans Christian Wolters επανέλαβε ότι πιστεύει ότι το μικρό παιδί ήταν νεκρό και επέμεινε ότι ο Μπρούεκνερ, 45 ετών, ήταν ο υπεύθυνος.

Όταν ρωτήθηκε από την παρουσιάστρια Sandra Felgueiras εάν είναι «αληθές ότι βρήκατε κάτι από την Μαντλίν στο βαν του Christian Brueckner», ο κ. Wolters απάντησε: «Δεν πρόκειται να σχολιάσω τις λεπτομέρειες της έρευνας».

Αλλά όταν συνέχισε να τον πιέζει λέγοντας «Μα δεν μπορείς να το αρνηθείς» Ο Wolters απάντησε: «Δεν θέλω να το αρνηθώ».

Ο καταδικασμένος βιαστής και παιδόφιλος Brueckner ονομάστηκε από τους Γερμανούς εισαγγελείς ως κύριος ύποπτος στην υπόθεση πριν από δύο χρόνια, με τους ανακριτές να λένε ότι είχαν «συγκεκριμένα στοιχεία».

Αλλά από τότε έγιναν εικασίες ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για τη συμμετοχή του στην εξαφάνισή της και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα προέκυψε ότι ο Brueckner ισχυρίζεται ότι είχε άλλοθι τη νύχτα που εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Εικάζεται ότι τα εν λόγω νέα στοιχεία θα μπορούσαν να είναι ίνες από τις πιτζάμες του παιδιού αφού το έβαλαν στο πίσω μέρος του βαν.

Η χθεσινή εμφάνιση του Wolters στην πορτογαλική τηλεόραση συνέπεσε με το μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της 15ης επετείου από την εξαφάνιση της Μαντλίν. Οι γονείς της, συνεχίζουν να ελπίζουν ότι η κόρη τους -η οποία τώρα θα ήταν σχεδόν 19 ετών- είναι ακόμα ζωντανή.

ΓερμανίαΜαντλίν ΜακΚανειδήσεις τώραΑποκάλυψηέρευνα