Κόσμος|06.05.2022 12:54

Φρίκη για 13χρονη στην Ινδία: Πήγε να καταγγείλει ομαδικό βιασμό και φέρεται να βιάστηκε από αστυνομικό - Τουλάχιστον έξι συλλήψεις

Newsroom

Άλλη μία σοκαριστική υπόθεση βιασμού στην Ινδία. Ένα 13χρονο κορίτσι που φέρεται να έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από τέσσερις άνδρες, φέρεται να βιάστηκε ξανά από έναν αστυνομικό αφού προσπάθησε να ζητήσει τη βοήθειά του για να καταγγείλει την πρώτη επίθεση.

Οι Αρχές του Ούταρ Πραντές επιβεβαίωσαν την Τετάρτη ότι ένας αστυνομικός συνελήφθη σε σχέση με το φερόμενο περιστατικό, το οποίο έχει προκαλέσει οργή στην Ινδία. Σε ένα tweet την Τετάρτη, η πολιτικός του αντιπολιτευόμενου κόμματος του Ινδικού Κογκρέσου, έγραψε: «Αν τα αστυνομικά τμήματα δεν είναι ασφαλή για τις γυναίκες, τότε πού θα πάνε για να διαμαρτυρηθούν;».

Η έρευνα για το καταγγελλόμενο περιστατικό σε αστυνομικό τμήμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά τη σύλληψή του, ο αστυνομικός δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι αθώος και ζήτησε τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN.

Παράλληλα, όλοι οι αξιωματικοί που βρίσκονταν σε υπηρεσία κατά τη στιγμή του φερόμενου περιστατικού έχουν λάβει επίπληξη και θα ληφθούν μέτρα σε βάρος τους, στην περίπτωση που βρεθούν ένοχοι για οποιοδήποτε έγκλημα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Την ίδια ώρα, άλλοι τέσσερις άνδρες έχουν συλληφθεί για απαγωγή και βιασμό της ανήλικης τον Απρίλιο, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι τέσσερις φέρονται να είχαν μεταφέρει το κορίτσι στο γειτονικό κρατίδιο Μαντνιά Πραντές, όπου το βίασαν και το κράτησαν για τέσσερις ημέρες, ανέφεραν οι Αρχές. Μια γυναίκα έχει επίσης συλληφθεί.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Καταγραφής Εγκλημάτων της Ινδίας, το 2020 αναφέρθηκαν περισσότερες από 28.000 περιπτώσεις φερόμενων σεξουαλικών επιθέσεων κατά ανηλίκων. Ωστόσο, ακτιβιστές πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος, καθώς σε άλλες χώρες οι βιασμοί συχνά υποδηλώνονται.

Σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη, η Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ινδίας (NHRC) χαρακτήρισε το φερόμενο περιστατικό αυτού του μήνα ως «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

βιασμόςΙνδίαανήλικηκακοποίηση παιδιώνομαδικός βιασμόςειδήσεις τώρασεξουαλική κακοποίηση