Κόσμος|06.05.2022 15:54

Μεγάλη έκρηξη σε διαμέρισμα στη Μαδρίτη: Αναφορές για τουλάχιστον 12 τραυματίες

Newsroom

Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν, αρχικά ελαφρά, από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής σε σπίτι σε κτίριο, στην περιοχή Salamanca της Μαδρίτης, αναφέρει εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Μαδρίτης.

«Το κτίριο έχει πληγεί πολύ και, προς το παρόν, τα αίτια της έκρηξης είναι άγνωστα», δήλωσε η εκπρόσωπος. Πυροσβέστες από τη Μαδρίτη, η υπηρεσία προστασίας Samur-Cicil και η δημοτική αστυνομία έχουν ήδη αναπτυχθεί στην περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί.

Συγκεκριμένα, η έκρηξη, πιθανότατα από αέριο, σημειώθηκε γύρω στη μία το μεσημέρι τοπική ώρα. Δημοτικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα El Pais αναφέρουν από την πλευρά τους ότι πρόκειται για τετραώροφο κτίριο, όπου «εργάζονται αυτή τη στιγμή οι πυροσβέστες». Έχουν καταγραφεί 12 ελαφριά τραυματίες.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι «οι πυροσβέστες προσπαθούν να προσεγγίσουν το διαμέρισμα με σκάλες στην πρόσοψη» και ότι έχουν διασώσει αρκετούς ανθρώπους. Στο σημείο, η υγειονομική υπηρεσία έχει στήσει ένα νοσοκομείο πεδίου και ένα διοικητήριο διαχείρισης, ενώ ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν τους δρόμους γύρω από το διαμέρισμα για να διευκολυνθεί η κίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Σε κάθε περίπτωση, ο τόπος του ατυχήματος έχει αποκλειστεί.

Στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί και τεχνικοί του Φυσικού Αερίου για να κάνουν μετρήσεις, καθώς ορισμένοι γείτονες είχαν μυρίσει έντονη οσμή αερίου πριν από την έκρηξη, η οποία προκάλεσε μεγάλο θόρυβο και ανησύχησε τους γείτονες που βρίσκονταν αρκετά τετράγωνα πιο πέρα.

έκρηξηπυροσβεστικήΜαδρίτηειδήσεις τώραπυροσβέστες