Κόσμος|07.05.2022 20:29

Ιστορική υπόθεση! Γυναίκα που τρυπούσε τα προφυλακτικά του συντρόφου της καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση

Newsroom

Δικαστήριο στη δυτικής Γερμανίας έκρινε ένοχη μια γυναίκα για…σεξουαλική επίθεση και της επέβαλε ποινή έξι μηνών φυάλισης με αναστολή επειδή σκόπιμα κατέστρεφε τα προφυλακτικά του συντρόφου της για να μείνει έγκυος και να τον κρατήσει, όπως μεταδίδουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά την έκδοση της απόφασης, ο δικαστής δήλωσε ότι η ασυνήθιστη αυτή υπόθεση πρέπει να μπει στα βιβλία της νομικής ιστορίας της Γερμανίας.

Η απίστευτη υπόθεση - Τρυπούσε τα προφυλακτικά για να μείνει έγγυος

Η απόφαση εκδόθηκε σε περιφερειακό δικαστήριο στην πόλη Μπίλεφελντ της δυτικής Γερμανίας, ανέφεραν την Τετάρτη η τοπική εφημερίδα Neue Westfalische και η εφημερίδα Bild.

Κατηγορούμενη μια 39χρονη γυναίκα που διατηρούσε μία φιλική σχέση αλλά «με οφέλη» (friends with benefits) με έναν 42χρονο άνδρα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν διαδικτυακά στις αρχές του 2021 και άρχισαν μια περιστασιακή, σεξουαλική σχέση.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η γυναίκα ανέπτυξε βαθύτερα συναισθήματα για τον σύντροφό της, αλλά γνώριζε ότι εκείνος δεν ήθελε να είναι σε μια δεσμευτική σχέση.

Έτσι η 39χρονη τρυπούσε κρυφά τη συσκευασία με τα προφυλακτικά που ο σύντροφός της διατηρούσε στο κομοδίνο του. Ήλπιζε να μείνει έγκυος, αλλά οι προσπάθειές της δεν στέφθηκαν με επιτυχία.

Του είπε ότι είναι έγκυος

Παρ' όλα αυτά, κάποια στιγμή έγραψε στον 42χρονο άνδρα μήνυμα στο WhatsApp, λέγοντας ότι πιστεύει ότι είναι έγκυος - και του είπε ότι σκόπιμα είχε καταστρέψει τα προφυλακτικά. Στη συνέχεια, ο άνδρας υπέβαλε ποινική δίωξη εναντίον της - και η γυναίκα παραδέχτηκε αργότερα ότι προσπάθησε να χειραγωγήσει τον σύντροφό της.

Γιατί η υπόθεση είναι «ιστορική»;

Ενώ οι εισαγγελείς και το δικαστήριο συμφώνησαν ότι είχε διαπραχθεί έγκλημα στην υπόθεση αυτή, αρχικά δεν ήταν σίγουροι για το ποιες συγκεκριμένες κατηγορίες θα έπρεπε να απαγγείλουν στην 39χρονη. «Γράψαμε σήμερα νομική ιστορία», φέρεται να είπε στο δικαστήριο η δικαστής Astrid Salewski.

Αφού πρώτα διερεύνησε αν το έγκλημα συνιστούσε βιασμό, η δικαστής αποφάσισε ότι η κατηγορία της «σεξουαλικής επίθεσης» γνωστη και ως stealthing ήταν κατάλληλη.

Το «stealthing» συνήθως συμβαίνει όταν ένας άνδρας αφαιρεί κρυφά το προφυλακτικό του κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, εν αγνοία της συντρόφου του.

«Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται και στην αντίστροφη περίπτωση. Τα προφυλακτικά κατέστησαν άχρηστα χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση του άνδρα», δήλωσε η Salewski στην απόφασή της. «Όχι σημαίνει όχι και σε αυτή την περίπτωση», πρόσθεσε.

ΓερμανίαφυλάκισηδικαστήριοΠροφυλακτικάσεξουαλική επίθεση