Κόσμος|09.05.2022 11:29

Δεν θα το πιστεύετε: Πόσα έπιασε η χακί ζακέτα του Ζελένσκι σε δημοπρασία

Newsroom

Μια fleece ζακέτα που φορούσε και υπέγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι πωλήθηκε για 105.000 ευρώ, σε εκδήλωση για την Ουκρανία στο Λονδίνο την Πέμπτη.

«Σήμερα, ολόκληρος ο κόσμος κοιτά προς έναν άνθρωπο που φοράει ένα απλό fleece τζάκετ», ανέφερε η ουκρανική πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και περιείχε πλάνα του Ζελένσκι να φοράει τη ζακέτα. «Και τώρα το εμβληματικό αντικείμενο, με την προσωπική υπογραφή του προέδρου Ζελένσκι, είναι εδώ».

Ο στόχος της εκδήλωσης ήταν να «αφηγηθεί τις ιστορίες της (ουκρανικής) γενναιότητας που έγιναν εμβληματικές κατά τη διάρκεια του πολέμου, καθώς και να συγκεντρώσει χρήματα για την υποστήριξη αυτής της γενναιότητας», σύμφωνα με ένα tweet της πρεσβείας.

Ο έρανος «Γενναία Ουκρανία», ο οποίος περιελάμβανε παιχνίδια που δώρισε η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας και φωτογραφίες του εκλιπόντος φωτογράφου Μαξ Λεβίν καθώς και το σακάκι της Ζελένσκα, φιλοξενήθηκε από την ουκρανική πρεσβεία στο Λονδίνο στην αίθουσα τέχνης Tate Modern. Η εκδήλωση συγκέντρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια για το «Με την Ουκρανία», την επίσημη προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων της πρεσβείας. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για τον επανεξοπλισμό του Ειδικού Ιατρικού Κέντρου Παίδων της Δυτικής Ουκρανίας, δήλωσε η πρεσβεία.

Σε ομιλία του στον έρανο, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επαίνεσε την ηγεσία του Ζελένσκι, αφού ο Ουκρανός πρόεδρος απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους μέσω βιντεοκλήσης.

«Τι τιμή να μιλάω μετά τον φίλο μου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πραγματικά έναν από τους πιο απίστευτους ηγέτες της σύγχρονης εποχής», είπε, σύμφωνα με απομαγνητοφώνηση της βρετανικής κυβέρνησης.

δημοπρασίαπόλεμοςΟυκρανίαΡωσίαειδήσεις τώραΒολοντιμίρ Ζελένσκι