Κόσμος|09.05.2022 20:42

Συναγερμός στο Λονδίνο: Ύποπτο όχημα κοντά στο γραφείο του Μπόρις Τζόνσον - Υπήρξε κρότος και ελεγχόμενες εκρήξεις

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μητροπολιτική Αστυνομία της Βρετανίας, η οποία ερευνά την παρουσία ενός ύποπτου οχήματος στο Γουέστμινστερ, κοντά στο Κοινοβούλιο και το γραφείο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. Οι δρόμοι γύρω από το σημείο έχουν κλείσει ενώ αναφορές υπάρχουν και για κρότους που έχουν ακουστεί.

Αυτόπτης μάρτυρας μάλιστα δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως άκουσε έναν κρότο στην περιοχή. Η αστυνομία ανέφερε ότι προχώρησε σε δύο ελεγχόμενες εκρήξεις στο όχημα.

«Η αστυνομία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Αββαείου του Γουέστμινστερ και αντιμετωπίζει ένα εν εξελίξει περιστατικό που αφορά ένα ύποπτο όχημα», ανέφερε η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Twitter και προσθέτει πως «έχει αποκλειστεί η πρόσβαση σε δρόμους, ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αντιμετωπίζουν το περιστατικό», ήταν η πρώτη ενημέρωση της αστυνομίας.

«Δύο ελεγχόμενες εκρήξεις πραγματοποιήθηκαν κοντά στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Το περιστατικό διακόπηκε περίπου στις 5 το απόγευμα. Οι δρόμοι άνοιξαν ξανά και ο κλοιός έχει αρθεί», ήταν η επόμενη ενημέρωση από τη Μητροπολιτική Αστυνομία.

Πολλοί χρήστες του Twitter, που έτυχε να βρίσκονται κοντά στο σημείο, ανέβασαν φωτογραφίες με αστυνομικούς να έχουν ανοίξει ένα μικρό μαύρο αυτοκίνητο και να το ερευνούν.

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο σπίτι του Μπόρις Τζόνσον 

Yπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στον τοίχο του σπιτιού του, προκαλώντας ερωτήματα για τα αίτια του συμβάντος.

Οι αστυνομικές Αρχές έσπευσαν στο ακίνητο στο νότιο Λονδίνο στις 01:19 π.μ., αφότου το αυτοκίνητο προσέκρουσε στον μπροστινό τοίχο, προκαλώντας ζημιές σε έναν φράχτη και ένα δέντρο.

Γείτονας του πρωθυπουργού που μίλησε στις Αρχές ανέφερε πως το σπίτι που τους τελευταίους μήνες ανακαινίζεται, είχε γίνει στόχος διαδηλωτών τις τελευταίες εβδομάδες. Ο γείτονας είπε ότι πολλά αυτοκίνητα είχαν σταματήσει έξω από το τριώροφο κτίριο, παίζοντας δυνατά ρωσική μουσική με κατεβασμένα παράθυρα.

Ελαφρά έχει τραυματιστεί ο οδηγός του οχήματος.

ειδήσεις τώραΜπόρις ΤζόνσονύποπτοιΒρετανία