Κόσμος|09.05.2022 23:05

Πόλεμος στην Ουκρανία: Mπαράζ εκρήξεων στην Οδησσό - Χτυπήθηκαν υποδομές

Newsroom

Πέντε τουλάχιστον εκρήξεις συγκλόνισαν την Οδησσό το βράδυ της Δευτέρας γύρω στις 22:30, όπως μετέδωσε στο OPEN TV η Ελευθερία Σπυράκη, ενώ οι κάτοικοι έσπευσαν στα καταφύγια.

Φωτιά υπάρχει σε διάφορα σημεία, ενώ χτυπήθηκαν υποδομές. Υπενθυμίζεται ότι η Οδησσός παραμένει σε απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι και το πρωί της Τρίτης στις 5.

Πιο συγκεκριμένα, απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 5 το πρωί έχει τεθεί σε ισχύ στην Οδησσό, καθώς βρίσκεται στο στόχαστρο ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων και ενώ η Ρωσία γιορτάζει την Ημέρα της Νίκης.

Ενδεικτικά, οι Ρώσοι το Σάββατο χτύπησαν το αεροδρόμιο, προκαλώντας ζημιά στον διάδρομο προσγείωσης και στα συστήματα ραντάρ, ενώ σε ένα γειτονικό συγκρότημα κατοικιών έσπασαν τα τζάμια από τη δύναμη των εκρήξεων.

Αντίστοιχα, την Κυριακή, οι αρχές ανέφεραν ότι δύο πύραυλοι έπληξαν κατοικημένες περιοχές και σήμερα δήλωσαν ότι η περιοχή έχει δεχτεί τέσσερα χτυπήματα από πυραύλους Onyx που εκτοξεύθηκαν από την Κριμαία.

Πέρα από τα επαναλαμβανόμενα χτυπήματα πυραύλων, η Οδησσός έχει ως επί το πλείστον αποφύγει τον πόλεμο, δεδομένου ότι η γραμμή του μετώπου είναι αρκετά μίλια ανατολικά μεταξύ του Νικολάεφ και της Χερσώνας.

Σημειώνεται ότι πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας, το παραλιακό μονοπάτι της πόλης ήταν γεμάτο από ποδηλάτες, περιπατητές σκύλων και οικογένειες που απολάμβαναν τον ήλιο. Τα εστιατόρια με θέα στη θάλασσα ήταν ανοιχτά, παρόλο που οι παραλίες είναι κλειστές. 

Μετά από 75 ημέρες πολέμου, η πόλη είναι έτοιμη για μια πιθανή επίθεση. 

εκρήξειςΟδησσόςΟυκρανίαπόλεμοςειδήσεις τώραΡωσία