Κόσμος|09.02.2019 18:45

Ερντογάν: Η «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο μάς άφησε σημάδια

Newsroom

O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την καθέλκυση του Σαββάτου της κορβέτας «Ορίζοντας» (Ufuk Α-591) στα ναυπηγεία της Τούζλα στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε επίσης και στην εισβολή –«ειρηνευτική επιχείρηση», όπως τη χαρακτήρισε- στην Κύπρο και το εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε έπειτα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open Tv Μαρία Ζαχαράκη, υπογράμμισε ότι άφησε βαθιά σημάδια στην εθνική μνήμη, αλλά αυτά την οδήγησαν στην ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

«Ειδικότερα, τα εμπάργκο, οι πιέσεις, οι απειλές και οι εκβιασμοί ενάντια στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο το 1974 έχουν αφήσει βαθιά σημάδια στη μνήμη του έθνους μας», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν για να «επιτεθεί» έπειτα στις ΗΠΑ, οι οποίες δεν έχουν παραδώσει ακόμη τα F-35.

«Ακόμη και σήμερα, αεροσκάφη που έχουν προπληρωθεί, δεν έχουν παραδοθεί, ούτε εδώ και 3 χρόνια επιτρέπεται η πώληση στη χώρα μας αμερικανικών όπλων, ανταλλακτικών ή πυρομαχικών. Αν και το εμπάργκο που επιβλήθηκε στη χώρα μας από τους συμμάχους μας χαλάρωσε, η πολιορκία στην τουρκική αμυντική βιομηχανία δεν έχει καταργηθεί πλήρως. Κάθε κίνηση της Τουρκίας για την προάσπιση των εθνικών της συμφερόντων και την ενδυνάμωση της ασφάλειας της χώρας σαμποτάρεται με διάφορες δικαιολογίες κάθε φορά».

Ο Ερντογάν έκανε έκπληξη στην οικογένεια μίας κοπέλας που τον κέρασε καφέ από τα χεράκια της στη Σεβάστεια, έπειτα από την ομιλία του την Παρασκευή, και κάλεσε στο τηλέφωνο τη γιαγιά της που είχε κάνει μόλις εγχείρηση να της ευχηθεί «περαστικά».

Παράλληλα, όμως, μιλώντας με τον πατέρα της κοπέλας, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι σε 51 ημέρες γίνονται εκλογές και καλό είναι να μην ξεχάσει ούτε τον ίδιο ούτε το κόμμα του…

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram 

ειρηνευτική επιχείρησηΚύπροςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν