Κόσμος|11.05.2022 15:27

Αλαμπάμα: Καρέ - καρέ η σύλληψη του δραπέτη που τον βοήθησε να διαφύγει η σωφρονιστική υπάλληλος

Newsroom

Μετά από καταδίωξη με αυτοκίνητο τη Δευτέρα, ο δραπέτης κρατούμενος Casey White παραδόθηκε στις αρχές, αλλά η σωφρονιστική υπάλληλος που τον βοήθησε να διαφύγει βρέθηκε με τραύμα από πυροβολισμό στο κεφάλι και αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο.

Το ζευγάρι είχε κρύψει 29.000 δολάρια σε μετρητά, τέσσερα ημιαυτόματα πιστόλια και ένα τουφέκι επίθεσης στο φορτηγό με το οποίο διένυσαν σχεδόν 300 μίλια από τη φυλακή στην Αλαμπάμα προς την Ιντιάνα. Μάλιστα, τα διεθνή ΜΜΕ δημοσιεύουν νέο υλικό από τη σύλληψη του δραπέτη. Συγκεκριμένα, βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ο 38χρονος κ. White συνελήφθη από τους αστυνομικούς. 

Κατά τη στιγμή της απόδρασης στις 29 Απριλίου, ο κ. Γουάιτ εξέτιε ποινή φυλάκισης 75 ετών για απόπειρα δολοφονίας και άλλα αδικήματα και ανέμενε να δικαστεί με την κατηγορία ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μια γυναίκα κατά τη διάρκεια διάρρηξης το 2015.

Εάν καταδικαστεί, θα μπορούσε να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο ίδιος και η σωφρονιστικός υπάλληλος Vicky White (δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους) πέρασαν περίπου έξι ημέρες κρυμμένοι σε ένα μοτέλ στο Evansville, μια μικρή πόλη στην Ιντιάνα.

Ο σερίφης Dave Wedding δήλωσε ότι είχαν ανακαλύψει εκεί περούκες, με σκοπό να κρύψουν την ταυτότητά τους.

«Νόμιζαν ότι είχαν οδηγήσει αρκετά. Ήθελαν να σταματήσουν για λίγο, να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και στη συνέχεια να βρουν το επόμενο μέρος που θα ταξιδέψουν», πρόσθεσε.

πυροβολισμόςφυλακήδραπέτηςειδήσεις τώραΑλαμπάμα