Σύγκρουση ελληνικού φορτηγού πλοίου με σκάφος στη Σιγκαπούρη
NewsroomΦορτηγό πλοίο υπό ελληνική σημαία συγκρούστηκε το Σάββατο με σκάφος της Μαλαισίας, σε χωρικά ύδατα της Σιγκαπούρης.
Το μαλαισιανό σκάφος, το Polaris, ήταν αγκυροβολημένο, ενώ το Piraeus έπλεε, τη στιγμή του συμβάντος, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αναφέρει το Bloomberg. Το ελληνικό πλήρωμα κρατείται σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Μαλαισίας, μετέδωσαν οι Strait Times. Οι αρχές της Σιγκαπούρης εξέφρασαν την ανησυχία για την παρουσία μη εξουσιοδοτημένων σκαφών στα χωρικά ύδατα, που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα και αποτελούν απειλή για την ασφάλεια. «Η Μαλαισία είναι υπεύθυνη για όποια ανάρμοστη κατάσταση προκύπτει από τη συνεχή παρουσία των πλοίων της σε αυτή την περιοχή», ανέφεραν.
Το Polaris, είναι ένα από τα πλοία που παραβίασαν τα χωρικά ύδατα της Σιγκαπούρης πέρυσι, σύμφωνα με τους Strait Times. Οι δύο χώρες έχουν διαφορές τόσο για τα χωρικά ύδατα όσο και για τον εναέριο χώρο, μεταξύ άλλων.
Το Piraeus ταξίδευε από τη Σιγκαπούρη προς τον επόμενο σταθμό του, λιμάνι της Μαλαισίας, όταν έγινε η σύγκρουση.
- Απίστευτο: Επιστήμονες κατέγραψαν φάλαινα φυσητήρα να γεννά - Οι κοινωνικές συμπεριφορές που παρατήρησαν
- Τα πρώτα 130 «ραβασάκια» από τις κάμερες ΑΙ - Αυτές είναι οι πιο συχνές παραβάσεις
- Παρέμβαση Σεβαστίδη για Τέμπη: Πρόσωπα με βουλευτική ασυλία εργαλειοποιούν τη δίκη και πουλάνε σόου
- Εργατικό δυστύχημα στο Άστρος Κυνουρίας: Βίντεο ντοκουμέντο από τον φρικτό θάνατο των δύο ανδρών