Κόσμος|14.05.2022 14:09

Σαουδάραβας κατέβηκε με Maserati τα Ισπανικά Σκαλιά στη Ρώμη - Σοβαρές ζημιές στην Πιάτσα ντι Σπάνια

Newsroom

Θέμα στα ιταλικά ΜΜΕ και όχι μόνο έγινε 37χρονος Σαουδάραβας που προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία της Ρώμης. Ο 37χρονος πήρε την πολυτελή Maserati που είχε νοικιάσει και κατέβηκε τα Ισπανικά Σκαλιά στο κέντρο της πόλης.

Η αστυνομία της Ρώμης είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τη Μαζεράτι να κινείται στα σκαλοπάτια τη νύχτα μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης. Ο οδηγός κατηφόρισε το πρώτο τμήμα των Σκαλιών και μετά κατέβηκε από το όχημα για να δει αν προκλήθηκε ζημιά.

Η υπηρεσία για την προστασία μνημείων της Ρώμης ανέφερε ότι το αυτοκίνητο προκάλεσε ρωγμές στα μάρμαρα του 16ου και του 29ου σκαλοπατιού στο δεξί τμήμα των σκαλιών πάνω από την Πιάτσα ντι Σπάνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως χρειάστηκε να τοποθετηθούν μαρμάρινα τμήματα για να εξυπηρετηθεί άμεσα η κίνηση των πεζών. Η υπηρεσία διευκρίνισε ότι χρειαστούν επιπλέον εργασίες για να αποκατασταθεί η ζημιά. Στο δεύτερο επίπεδο εντοπίστηκαν «εκτεταμένα θραύσματα και γδαρσίματα στα μάρμαρα» που αποδίδονται στο ίδιο συμβάν.

Τελικά, ο 37χρονος οδηγός συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου και εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για σοβαρή ζημιά σε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

ζημιέςΡώμηειδήσεις τώρα