Στους δρόμους βγήκαν οι Ισπανοί κατά των συνομιλιών με την Καταλονία
NewsroomΧιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Μαδρίτη κατά της πρότασης του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ για την διεξαγωγή συνομιλιών, ώστε να ξεπεραστεί η πολιτική ένταση με την Καταλονία.
Την διαδήλωση οργάνωσαν τα κεντροδεξιά και ακροδεξιά κόμματα. Οι διαδηλωτές κρατώντας ισπανικές σημαίες κατέκλυσαν την Πλατεία του Κολόμβου στο κέντρο της Μαδρίτης, στην μεγαλύτερη σε όγκο διαδήλωση που έχει διοργανωθεί κατά του Σάντσεθ.
«Για μία ενωμένη Ισπανία, εκλογές τώρα!» φώναζαν χαρακτηριστικά οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές, κλιμακώνοντας την πίεση στην κυβέρνηση μειοψηφίας του Ισπανού πρωθυπουργού. Η πρόταση που έκανε η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας την προηγούμενη Τρίτη, για τον διορισμό ενός εισηγητή στις συνομιλίες μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, ξεσήκωσε την αντιπολίτευση που την θεώρησε ως μία προδοσία, αλλά και παράδοση στην πίεση των αποσχιστών της Καταλονίας.
Η αντιπολίτευση ζητεί την πρόωρη διενέργεια εκλογών.
- Άμεση ανάλυση για ανασχηματισμό: Τα μηνύματα Μητσοτάκη από τις ευρείες αλλαγές και η επιχείρηση «καθαρά γαλάζια χέρια»
- Τραμπ: Σε λίγο θα μπορούμε να ανοίξουμε το Ορμούζ, να πάρουμε το πετρέλαιο και να κερδίσουμε μια περιουσία
- Παράνομη «φάρμα» στους Αμπελόκηπους: Τα κλουβιά, ο λαχανόκηπος και η τηλεοπτική εμφάνιση του γνωστού αρχιτέκτονα
- Καβγάς Σδούκου-Σκουρλέτη στον «αέρα» του OPEN: «Την υπόθεση ξεσκέπασε η ΝΔ» - «Κάνετε τα πάντα για να μας γυρίσετε στη χρεωκοπία»