Κόσμος|10.02.2019 17:52

Σαρδηνία: Παραγωγοί διαμαρτύρονται και χύνουν γάλα στους δρόμους (vid)

Newsroom

Σε θεαματική διαμαρτυρία προχώρησαν οι παραγωγοί γάλακτος της Σαρδηνίας εξαιτίας των υπερβολικά χαμηλών τιμών πώλησης του συγκεκριμένου προϊόντος.

Από το Σάββατο έχουν αρχίσει να χύνουν το γάλα στους δρόμους του νησιού, καταγγέλλοντας ότι «είναι εντελώς ασύμφορο να το πουλάς, όταν στο πληρώνουν μόλις 0,55 έως 0,60 ευρώ το λίτρο».

Οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν και το πρωί της Κυριακής, ενώ τη Δευτέρα οι παραγωγοί αναμένεται να συναντηθούν με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «πλέον, το γάλα, αξίζει λιγότερο από το εμφιαλωμένο νερό και αυτό είναι απαράδεκτο».

Η Σαρδηνία είναι μια από τις περιοχές της Ιταλίας, που μαστίζεται από χρόνια ανεργία και με τα υψηλότερα ποσοστά μετανάστευσης των νέων. Οι κτηνοτρόφοι έχουν κάνει γνωστό ότι αν δεν βρεθεί λύση μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, πρόκειται να μπλοκάρουν τους κύριους δρόμους του νησιού, κατά τις τοπικές εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου. Πάντως, πέντε κτηνοτρόφοι θα καταγγελθούν στην δικαστική αρχή για πρόκληση ζημιών.

 

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ΣαρδηνίαΤζουζέπε Κόντεπαραγωγοίγάλα