Κόσμος|21.05.2022 19:52

Συγκλονίζουν οι γονείς που έχασαν τον 10χρονο γιο τους σε βομβαρδισμό στην Ουκρανία - Η μαρτυρία τους στο OPEN

Newsroom

Τα μεγαλύτερα θύματα του πολέμου είναι οι άμαχοι. Η απεσταλμένη του ΟΡΕΝ στην Ουκρανία, Αδαμαντία Λιόλιου συνάντησε στο Κίεβο την οικογένεια του πρωταθλητή στον μαραθώνιο Μαξίμ Ούσα από το βομβαρδισμένο Τσερνίχιβ που βίωσε εφιαλτικές στιγμές, όταν πύραυλος έπεσε λίγα μέτρα από το σπίτι τους. Ο 10χρονος γιος της οικογένειας δεν κατάφερε να επιζήσει, ενώ η μητέρα του κινδύνευσε να χάσει το πόδι της.

Η μαρτυρία που και οι δύο δίνουν στην κάμερα του OPEN TV είναι συγκλονιστική. Ένα θραύσμα χτύπησε το κεφάλι του παιδιού και εκείνο έχασε τη ζωή του. Έκτοτε η ζωή τους άλλαξε ριζικά. Το τραύμα της απώλειας του δεν θα επουλωθεί ποτέ.

«Από τις εκρήξεις και τους βομβαρδισμούς φοβόταν πολύ. Είχα ελπίδες πως θα πάει καλά, αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν μπόρεσαν να βγάλουν το θραύσμα. Δεν προλάβαμε καν να κάνουμε το χειρουργείο», περιγράφει η μητέρα του.

«Ο πόνος είναι μεγάλος, αλλά αντέχουμε. Προσπαθώ να δίνω κουράγιο στη γυναίκα μου για να μην πέφτει ψυχολογικά», λέει ο πατέρας του αδικοχαμένου Ντίμα, ενώ η μητέρα του λέει πως κάθε νύχτα βιώνει την ίδια φρίκη.

ΟυκρανίαπόλεμοςΡωσίαειδήσεις τώρα