Κόσμος|24.05.2022 23:26

Τέξας: Πυροβολισμοί σε δημοτικό σχολείο - Νεκρά παιδιά και αρκετοί τραυματίες

Newsroom

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε δημοτικό σχολείο του Τέξας, με αρκετούς τραυματίες όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Ένοπλος εισέβαλε στο δημοτικό σχολείο «Robb» στο Uvalde του Τέξας και άνοιξε πυρ, με αποτέλεσμα ο τραγικός απολογισμός να μεγαλώνει καθώς τουλάχιστον 14 παιδιά και 1 δάσκαλος να έχουν η ζωή τους και δεκάδες να έχουν τραυματιστεί. 

Επίσης, μια γυναίκα 66 ετών βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου έχουν μεταφερθεί και οι άλλοι τραυματίες, των οποίων οι ηλικίες δεν έχουν γίνει γνωστές για την ώρα. Ακόμα, δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους. Τα δύο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι από τους πυροβολισμούς έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 11 άτομα, ενώ προσθέτουν ότι ένας ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση.

Ο δράστης συνελήφθη μετά την κινηματογραφική καταδίωξη του, κατά την οποία αντάλλαξε πυροβολισμούς με την Αστυνομία. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του ατόμου που συνελήφθη, ούτε δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με την αιτία του περιστατικού.

Το Ουβάλντε βρίσκεται περίπου 85 μίλια δυτικά του Σαν Αντόνιο και περίπου 70 μίλια ανατολικά του Ντελ Ρίο. Το δημοτικό σχολείο Robb διδάσκει από τη 2η έως την 4η τάξη και είχε 535 μαθητές το σχολικό έτος 2020-21, σύμφωνα με τα στοιχεία της πολιτείας.


ΗΠΑδημοτικό σχολείοπυροβολισμοίειδήσεις τώραΤέξας