Κόσμος|25.05.2022 10:30

Ρωσία: Επιστρέφει λεφτά στους πολίτες από τα πρόστιμα στην πανδημία covid-19

Newsroom

Σε μία προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των πολιτών και να τους τονώσει οικονομικά η κυβέρνηση της Ρωσίας μελετάει σχέδιο επιστροφής των προστίμων που επιβλήθηκαν στους πολίτες κατά την περιόδο της καραντίνας λόγω του κορονοϊού.

Την αρχή έκανε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν με ανάρτηση του στα social media όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: "Οι διοικητικές κυρώσεις συνέβαλαν σημαντικά στην επίλυση του προβλήματος της σωτηρίας της υγείας και της ζωής των Μοσχοβιτών. Βοήθησαν στην καταπολέμηση της μεταδοτικής μόλυνσης (...) Αποφάσισα να κηρύξω μια αξιοζήλευτη αμνηστία, περιορισμούς", έγραψε ο Σομπιάνιν την Τετάρτη αποκαλύπτοντας και τις προθέσεις της κυβέρνησης γύρω από το θέμα που απασχολεί εκατομμύρια πολίτες.

Μόνο μία εξαίρεση για αυτούς που έσπασαν την καραντίνα

Λέγεται πως η Δημοτική Αρχή της Μόσχας θα καταβάλει επιδοτήσεις σε επιχειρήσεις και πολίτες για να αποζημιώσει τα πρόστιμα που είχαν καταβληθεί στο παρελθόν. Ξεκαθάρισε πάντως πως η αμνηστία δεν αφορά τις ποινές που επιβλήθηκαν για όσους έσπασαν την καραντίνα επειδή ασθενούσαν από covid-19 αλλά όλα τα υπόλοιπα πρόστιμα.

Ο Σομπιάνιν σημείωσε ότι για δύο χρόνια η πλειονότητα των πολιτών συμμορφώθηκε με υπευθυνότητα με τους επιβληθέντες περιορισμούς και εάν υπήρχαν παραβιάσεις, πλήρωναν πρόστιμο.

Πρόστιμα 227.000.000 ευρώ

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας εισπράχτηκαν 13.600.000.000 ρούβλια, δηλαδή, περίπου 227.000.000 Ευρώ. "Συνολικά, θα σταματήσουμε να συλλέγουμε ή θα επιστρέψουμε περίπου 13,6 δισεκατομμύρια ρούβλια, τα οποία υπό τις παρούσες συνθήκες θα είναι ένα σημαντικό μέτρο στήριξης για τις επιχειρήσεις και τους Μοσχοβίτες", δήλωσε ο Σομπιάνιν.

πανδημίαΜόσχακαραντίναΡωσίαπρόστιμο