Κόσμος|27.05.2022 21:18

Ρωσία: Ανακοίνωσε μείωση της ανεργίας παρά τις κυρώσεις - Αυτό είναι το ποσοστό σήμερα

Newsroom

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων πολιτών στη Ρωσική Ομοσπονδία από τις 16 Μαΐου έως τις 23 Μαΐου μειώθηκε κατά 4,2 χιλιάδες, αλλά αυξήθηκε ο αριθμός των επιχειρήσεων και των φορεών που έχουν αλλάξει το καθεστώς απασχόλησης, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα σημειώνοντας πως παρά τις διεθνείς κυρώσεις τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν φέρει αποτελέσματα. Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 25/5 ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πως η ανεργία βρίσκεται στο 4% και έχει κρατηθεί σταθερή. 

«Στοιχεία σταθερότητας»

«Από τις 16 Μαΐου έως τις 23 Μαΐου 2022, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων πολιτών μειώθηκε κατά 4,2 χιλιάδες άτομα και έφτασε στις 674,9 χιλιάδες. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των φορέων που ανακοίνωσαν αλλαγές στα καθεστώτα απασχόλησης συνεχίζει να αυξάνεται. Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή αλλά τα στοιχεία σταθερότητας είναι ορατά», δήλωσε η Γκολίκοβα σε συνάντηση των διατμηματικών ομάδων για την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στη Ρωσία.  Σύμφωνα με το interfax.ru η Γκολίκοβα τόνισε πως «αναμφίβολα, οι επιχειρήσεις και η οικονομία ανταποκρίνονται στα μέτρα που λαμβάνονται σε επίπεδο κυβέρνησης και περιφερειών προκειμένου να διατηρηθεί η απασχόληση των πολιτών μας όσο περισσότερο δυνατόν».

Μείωση στους αδρανείς ανέργους

Σημείωσε ότι την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των πολιτών που εργάζονται με μερική απασχόληση ή εβδομαδιαία εργασία αυξήθηκε κατά 5 χιλιάδες και συγκεκριμένα από 122,5 χιλιάδες σε 127,5 χιλιάδες άτομα. Παράλληλα, σημειώνεται μείωση κατά 5,4 χιλιάδες αδρανείς ανέργους - από 136,1 χιλιάδες σε 130,7 χιλιάδες άτομα.

«Αύξηση του αριθμού των κενών θέσεων» 

Παράλληλα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αυξάνονται οι κενές θέσεις εργσσίας: «Μετά τις γιορτές του Μαΐου, παρατηρείται αύξηση του αριθμού των κενών θέσεων κατά σχεδόν 9%. Αυτή είναι μια παραδοσιακή εποχιακή ανάπτυξη που παρατηρούμε κάθε χρόνο αυτή την περίοδο. Η πιο σημαντική αύξηση της ζήτησης ήταν στον τομέα των υπηρεσίων όπως συντήρηση αυτοκινήτων, υπηρεσίες καθαρισμού, συντήρηση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού», είπε η Γκολίκοβα.

Πούτιν: Δόξα τω Θεό

Στις 25 Μαΐου ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε συνεδρίαση του Προεδρείου του Κρατικού Συμβουλίου ανακοίνωσε μείωση της ανεργίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις. «Δόξα τω Θεώ, το ποσοστό της ανεργίας μας δεν αυξάνεται. Κατά τη γνώμη μου, έχει γίνει ακόμη και λίγο χαμηλότερο. Η ανεργία είναι 4 τοις εκατό. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχαμε προβλέψει. Προχωρήσαμε από το γεγονός ότι ακόμη και μια αύξηση της ανεργίας είναι δυνατή Και μειώνεται και αναλύστε τι συμβαίνει με τον πιο προσεκτικό τρόπο. Υποστηρίξτε αυτή την τάση», είπε ο πρόεδρος Πούτιν.

ΟυκρανίαΜόσχαανεργίαπόλεμοςΡωσίαειδήσεις τώρα