Κόσμος|29.05.2022 19:19

Ένα τυφλό κορίτσι με ανίατη ασθένεια εκπλήσσει τους γιατρούς: Περπατάει, μιλάει και είναι η καλύτερη στην τάξη της

Newsroom

Ένα τυφλό κορίτσι κατέπληξε τους γιατρούς αφού ανέκτησε την όρασή του και «θεραπεύτηκε» από μια χρόνια πάθηση του εγκεφάλου. Η Evie-Mae Geurts καταγράφηκε τυφλή σε ηλικία μόλις λίγων μηνών και όταν το κεφάλι της άρχισε να πρήζεται λίγους μήνες αργότερα, η 28χρονη μητέρα της απαίτησε απαντήσεις.

Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι είχε υδροκέφαλο, τη συσσώρευση υγρού στις κοιλίες βαθιά μέσα στον εγκέφαλο, σε ηλικία μόλις οκτώ μηνών. Η πίεση μέσα στο κεφάλι της ήταν 32 φορές μεγαλύτερη από το φυσιολογικό επίπεδο και οι γιατροί προειδοποίησαν ότι ενώ μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου και της συσσώρευσης, η ζημιά στον εγκέφαλό της είχε γίνει. Η συνεχιζόμενη πίεση σήμαινε ότι η όρασή της είχε χαθεί για πάντα, και πιθανότατα δεν θα μάθαινε ποτέ να περπατά και να μιλά.

«Οι γιατροί δεν μπορούν να το πιστέψουν»

Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, όχι μόνο η όρασή της επέστρεψε όταν ήταν νήπιο- η Evie-Mae Geurts έμαθε επίσης να περπατά και να μιλά. Επιπλέον, ο υδροκέφαλός της εξαφανίστηκε πέρυσι. Συνήθως ο υδροκέφαλος είναι μια πάθηση που δεν μπορεί να θεραπευτεί και απαιτεί για πάντα παροχετεύσεις - κοίλους σωλήνες που τοποθετούνται χειρουργικά στον εγκέφαλο για την αποστράγγιση του υγρού από την περιοχή. Η Evie-Mae, 7 ετών πλέον, ζει χωρίς παροχετεύσεις, είναι αριστούχος στην τάξη και βλέπει τέλεια χωρίς γυαλιά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο goodnewsnetwork.org, ενώ εξακολουθεί να υποβάλλεται σε οφθαλμολογικές εξετάσεις κάθε έξι μήνες για να παρακολουθείται η πρόοδός της, οι γιατροί έχουν μείνει έκπληκτοι από την πορεία της. «Δεν μπορούν να το πιστέψουν», δήλωσε η περήφανη μητέρα της, Amy. «Η Evie είναι εκπληκτική. Είμαστε τόσο περήφανοι γι' αυτήν. Είναι ένα καταπληκτικό κοριτσάκι και τόσο γενναίο». Όταν οι γιατροί αφαίρεσαν τις παροχετεύσεις που δεν χρειαζόταν πλέον η Evie-Mae, χρειάστηκε να ξυρίσουν τα μαλλιά της. Στο κομμωτήριο, οι κομμωτές είπαν στο κοριτσάκι πόσο γενναία ήταν που πέρασε τόσα πολλά. Εκείνη απάντησε: «Ακριβώς όπως ο Eugene κόβει τα μαλλιά της Rapunzel για να τη σώσει στο Tangled, οι γιατροί έκοψαν τα μαλλιά μου για να με σώσουν».

ανίατη ασθένειακορίτσιτυφλήειδήσεις τώρα