Κόσμος|11.02.2019 12:35

Μοσκοβισί: Να είμαστε έτοιμοι για ένα Brexit με ή χωρίς συμφωνία

Newsroom

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα κράτη μέλη της πρέπει να είναι έτοιμοι για όλα τα πιθανά σενάρια αναφορικά με την επικείμενη έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. 

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια», σημείωσε αναφορικά με το Brexit σε εκδήλωση που διοργάνωσαν στο Βερολίνο οι Ευρωσοσιαλιστές, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters. 

H Μέι δηλώνει ότι θα υλοποιήσει έγκαιρα το Brexit 

Η αναφορά του κ. Μοσκοβισί έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε για το Brexit η Τερέζα Μέι τόσο με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και οι οποίες δεν έγιναν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα. 

«Έχω ξεκαθαρίσει ότι θα υλοποιήσω το Brexit, θα το υλοποιήσω έγκαιρα κι αυτό ακριβώς θα κάνω για τον βρετανικό λαό. Θα διαπραγματευτώ σκληρά τις επόμενες ημέρες για να το κάνω αυτό» επισήμανε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά το τέλος των συναντήσεων. 

Τουσκ: Καμία σημαντική πρόοδος - Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι η επίσκεψη της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι σήμερα στις Βρυξέλλες δεν οδήγησε στην επίτευξη σημαντικής προόδου, ωστόσο οι συνομιλίες για το Brexit μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας θα συνεχιστούν.

«Δεν είδαμε σημαντική πρόοδο. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν» επισήμανε με ένα tweet o Τουσκ.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

BrexitΠιερ ΜοσκοβισίBrexit χωρίς συμφωνία