Κόσμος|30.05.2022 13:59

Λούβρο: Με τάρτα αλά κρεμ η επίθεση στη Μόνα Λίζα - Η καταστροφή της Γης ήταν η δικαιολογία του δράστη

Newsroom

Τάρτα α λα κρεμ και όχι... τούρτα πέταξε τελικά ο άντρας που μεταμφιέστηκε σε γυναίκα και επιτέθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη «Μόνα Λίζα» στο μουσείο του Λούβρου.

Πάντως το αριστούργημα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι δεν υπέστη καμία ζημιά, καθώς έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας και έχει τοποθετηθεί σε θωρακισμένη γυάλινη προθήκη.

Το μουσείο του Λούβρου δεν σχολίασε το περιστατικό. Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη γυάλινη προθήκη λερωμένη με κρέμα.

Γιατί το έκανε

Χρήστης του Twitter που ήταν παρών στο περιστατικό, εξήγησε ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας άνδρας που φορούσε περούκα και σηκώθηκε από αναπηρικό αμαξίδιο για να χτυπήσει την γυάλινη προθήκη και στην συνέχεια να πετάξει το γλυκό.

Ο @lukeXC2002 έχει αναρτήσει βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο άνδρας όρθιος δίπλα στο αμαξίδιο να συνοδεύεται προς την έξοδο από την ασφάλεια του μουσείου.

«Υπάρχουν άνθρωποι που καταστρέφουν την Γη ... Όλοι οι καλλιτέχνες, σκεφτείτε την Γη. Γι΄ αυτό το έκανα αυτό. Σκεφτείτε τον πλανήτη», λέει ο άνδρας, ντυμένος στα λευκά που φοράει περούκα.

Μόνα ΛίζαΛούβροειδήσεις τώρα