Κόσμος|31.05.2022 23:16

Μέθυσε, κατέστρεψε 4 αυτοκίνητα πολυτελείας και καλείται να πληρώσει 150.000 δολάρια για επισκευές

Newsroom

Ένας 24χρονος άνδρας από το Τσενγκντού της Κίνας καλείται να πληρώσει τουλάχιστον 150.000 δολάρια σε έξοδα επισκευής, αφού στην κυριολεξία ποδοπάτησε και βανδάλισε τέσσερα πολυτελή οχήματα στο πάρκινγκ ενός ξενοδοχείου, ενώ ήταν μεθυσμένος.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 21ης Μαΐου, όταν σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας φαίνεται ένας μεθυσμένος άνδρας να κλωτσάει και να ποδοπατάει μια σειρά από πολυτελή οχήματα, παρά τις προσπάθειες της φίλης του να τον σταματήσει. Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε αυτού του είδους την αντίδραση του δράστη, ο οποίος αναφέρεται μόνο ως Gao από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι φαίνεται πολύ μεθυσμένος, μπορεί να μην υπάρχει άλλη εξήγηση. Τα αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημιές περιλαμβάνουν μια Lamborghini και δύο Rolls Royce και το κόστος επισκευής υπολογίζεται σε πάνω από 1 εκατομμύριο γιουάν (150.000 δολάρια).

Ο βανδαλισμός του Γκάο έγινε αντιληπτός από το προσωπικό ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στο Τσενγκντού, στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας. Αφού έλαβαν παράπονα από τους ιδιοκτήτες, εξέτασαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και ανακάλυψαν τον μεθυσμένο άνδρα να ξεσπάει την οργή του στα αυτοκίνητα.

Μόλις ξεμέθυσε παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το επόμενο πρωί, αφού ξεμέθυσε και έμαθε τι είχε κάνει, ο Γκάο πήγε σε αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκε. Συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν ποινικές κατηγορίες για βανδαλισμό. Δεν είναι σαφές αν θα του επιβληθεί ποινή φυλάκισης, αλλά σίγουρα θα πρέπει να καλύψει το κόστος αποκατάστασης των ζημιών στα πολυτελή αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημιές.

Τα πλάνα που κυκλοφόρησαν έγιναν viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα, με τους περισσότερους σχολιαστές να επικρίνουν τη συμπεριφορά του Gao και να αναφέρουν την περίπτωσή του ως το τέλειο παράδειγμα γιατί κανείς δεν πρέπει να πίνει μέχρι να φτάσει σε τέτοια οριακά σημεία όπου χάνεται η κοινή λογική.

βανδαλισμόςΚίναειδήσεις τώραπολυτελή αυτοκίνηταμεθυσμένος