Σφαγή στη Μαριούπολη: Σε πάνω από 22.000 υπολογίζονται οι νεκροί άμαχοι – Ανακαλύπτουν νέους ομαδικούς τάφους
NewsroomΣτη Μαριούπολη οι νεκροί μπορεί να υπερβούν τους 22.000 μεταξύ των αμάχων αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποϊτσένκο σε δηλώσεις του, οι οποίες περιλαμβάνονται σε ανακοίνωση την οποία ανάρτησε στο Telegram το δημοτικό συμβούλιο, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στο νεκροταφείο Σταροκρίμσκι μέσα σ' ένα μήνα εμφανίσθηκαν 25 νέοι τομείς υπό μορφή τάφρου. Τα σώματα στοιβάζονται σε διάφορα στρώματα και στη συνέχεια "καλύπτονται" με πλάκες ώστε να φαίνονται ως μεμονωμένες ταφές. Συνολικά από τα μέσα Απριλίου οι κατακτητές έθαψαν σε ομαδικούς τάφους τουλάχιστον 16.000 κατοίκους της Μαριούπολης στα χωριά Στάριι Κριμ, Μανγκούς και Βινογκράντνογιε, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Χιλιάδες νεκροί στα αυτοσχέδια νεκροταφεία
Επιπλέον, περίπου 5.000 άμαχοι ετάφησαν από τις δημοτικές υπηρεσίες έως τα μέσα Μαρτίου. Κάτω από τα ερείπια, στα αυτοσχέδια νεκροταφεία και στα προσωρινά νεκροτομεία μέχρι σήμερα παραμένουν χιλιάδες νεκροί. Σύμφωνα με το Ukrinform, πρόσφατα δημοσιογράφοι με βάση δορυφορικές φωτογραφίες εντόπισαν μαζικούς τάφους κοντά στο χωριό Μανγκούς, στο νεκροταφείο στο χωριό Βινογκράντνογιε και στο νεκροταφείο του χωριού Στάριι Κριμ. Ο δορυφόρος εντόπισε και τέταρτο μαζικό τάφο στο κεντρικό νεκροταφείο της Μεριούπολης, την ύπαρξη του οποίου ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Ο τάφος αυτός εντοπίσθηκε στις αρχές Μαρτίου. Σήμερα στην κατεχόμενη Μαριούπολη παραμένουν περισσότεροι από εκατό χιλιάδες κάτοικοι. Οι ρωσικές κατοχικές δυνάμεις έχουν διορίσει δήμαρχο της πόλης τον συνεργάτη των Ρώσων Κονσταντίν Ιβασένκο και δημιουργούν την εντύπωση ότι «η ζωή στην πόλη ξαναρχίζει».
- Τραγωδία στον Ατλαντικό: Ανάμεσα στα θύματα του «Lily Jean» 33χρονος Έλληνας ψαράς από την Κρήτη
- Μικρό διάλειμμα πριν το νέο κύμα κακοκαιρίας: Πού και πότε θα χτυπήσει - Πρόγνωση Μαρουσάκη
- Γιατί η κυβέρνηση ανοίγει τώρα τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Ποια άρθρα μπαίνουν στο τραπέζι του διαλόγου
- Τα ψίχουλα που είδαν οι μισθωτοί, η άρση της μονιμότητας στο δημόσιο που θα ανακοινώσουν Μητσοτάκης και Παπαστεργίου στο κάδρο της «Βιολάντα»