Κόσμος|31.05.2022 13:33

Τέξας: Σοκαριστικά πλάνα και ηχητικά ντοκουμέντα από το μακελειό - «Το δωμάτιο είναι γεμάτο θύματα»

Newsroom

Σοκαριστικά πλάνα και ηχητικά ντοκουμέντα δημοσιεύτηκαν από το μακελειό σε σχολείο του Τέξας, όπου 18χρονος έσπειρε τον θάνατο σκοτώνοντας 19 παιδιά και δύο δασκάλες.

Το απόσπασμα που μεταδόθηκε από εκπομπή «Good Morning America» δείχνει αστυνομικούς να σπάνε τα παράθυρα στο δημοτικό σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας, στις 24 Μαΐου. Τα παιδιά και μερικοί ενήλικες φαίνονται να φεύγουν τρέχοντας από το κτίριο λίγα λεπτά αργότερα.

Ηχητικό υλικό από τους ασυρμάτους της Αστυνομίας και περιγράφει λεπτομερώς το μέγεθος του μακελειού. «Αίθουσα 12, είμαστε σε θέση να… είναι κανείς μέσα στο κτίριο… 2-1, το παιδί είναι μέσα στο δωμάτιο. Γεμάτο θύματα. Γεμάτο θύματα αυτή τη στιγμή», ακούγεται να λέει άνθρωπος της άμεσης δράσης (911).

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανέφερε ότι σχεδιάζει να επανεξετάσει την αντίδραση της Αστυνομίας, αφού οργισμένοι γονείς θέλησαν να μάθουν γιατί η Αστυνομία δεν αφόπλισε τον δράση νωρίτερα. Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο επικεφαλής της Αστυνομίας της σχολικής περιφέρειας πίστευε – λανθασμένα – πως η κατάσταση δεν ήταν πλέον ενεργή και διέταξε τις τακτικές ομάδες να μην εισέλθουν στην τάξη.

ειδήσεις τώραΤέξαςπυροβολισμοίπαιδιάδημοτικό σχολείο