Κατάληψη ελληνικών τάνκερ από το Ιράν: Γνωστοποιήθηκαν οι θέσεις τους από το TankerTrackers
NewsroomΤις θέσεις των δύο ελληνικών δεξαμενοπλοίων, που έχουν κατασχεθεί από τις ιρανικές Αρχές, γνωστοποίησε σήμερα ο ιστότοπος TankerTrackers.com.
Το ελληνικό τάνκερ Prudent Warrior είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν, ενώ το Delta Poseidon βρίσκεται βόρεια του νησιού Λαράκ, σύμφωνα με ανάρτηση του TankerTrackers.com στο Twitter.
Το χρονικό της κατάσχεσης
Όπως μετέδωσε το Associated Press, επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο, στις 27 Μαΐου τα δύο πλοία πλησίασαν τα χωρικά ύδατα του Ιράν χωρίς να εισέλθουν σε αυτά, με απενεργοποιημένες τις συσκευές εντοπισμού.
Στη συνέχεια, είπε ο αξιωματούχος, τα πλοία κινήθηκαν προς τη θαλάσσια περιοχή του Ιράν. Οι κινήσεις αυτές θεωρήθηκαν ύποπτες, αλλά κανένα από τα σκάφη δεν είχε προχωρήσει σε έκκληση για βοήθεια, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο.
Πριν επιβιβαστούν οι Ιρανοί στα πλοία, τα πλησίασαν με στρατιωτικά ελικόπτερα, από όπου κατέβηκαν οι κομάντος, πήραν τον έλεγχο των τάνκερ και αιχμαλώτισαν το πλήρωμά τους.
Οι ιρανικές δυνάμεις επιβιβάστηκαν στα πλοία το απόγευμα της Παρασκευής, στο Στενό του Ορμούζ, χρησιμοποιώντας ένα ελικόπτερο και δύο ταχύπλοα, σύμφωνα με τον διαχειριστή ενός από τα πλοία, που επικαλούνται στο ρεπορτάζ τους οι Financial Times.
- Αστυνομική έφοδος στην Pizza Fan για «μαύρο» ΦΠΑ 25 εκατ. ευρώ - 9 συλλήψεις και «πειραγμένες» ταμειακές
- Στην Ευελπίδων ο Λιόλιος και οι άλλοι 5 της ΕΟΚ - 102.000 ευρώ στο σπίτι του Κορομηλά
- Άνδρας των ΜΑΤ έριξε κρότου λάμψης μέσα στο μετρό Ομόνοιας - Διατάχθηκε ΕΔΕ
- ΕΟΠΥΥ: Τα 4 μέτρα «ασπιρίνες» μετά το πόρισμα-σοκ του Ελεγκτικού Συνεδρίου - 11 χρόνια χωρίς ελέγχους στα φαρμακεία