Κόσμος|05.06.2022 18:43

Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Τελευταία μέρα των εορτασμών στη Βρετανία - Η viral εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ με το αρκουδάκι Πάντιγκτον

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo

Εντυπωσιακή ήταν η συναυλία «Platinum Party» που διοργάνωσε το BBC έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο πλαίσιο των εορτασμών της Βρετανίας για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ με «παρέλαση» αστέρων, ενώ σήμερα Κυριακή ολοκληρώνονται οι επετειακοί εορτασμοί.

Η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ δεν παρευρέθηκε στη συναυλία που έγινε προς τιμήν της, ωστόσο έδωσε το έναυσμα για την έναρξή της, πίνοντας τσάι με τον αρκούδο Paddington και δίνοντας τον ρυθμό για το «We Will Rock You» των Queen, μαζί με τον Adam Lambert, σε ένα απολαυστικό βίντεο.

Η συναυλία ξεκίνησε με την εμφάνιση του θρυλικού συγκροτήματος και τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Adam Lambert, να τραγουδάει την πασίγνωστη επιτυχία, σε μια εμφάνιση που πολλοί είπαν ότι θα «έκανε περήφανο τον Freddie Mercury». Στη σκηνή εμφανίστηκαν, επίσης, οι Elton John, Rod Stewart, Diana Ross και πολλοί άλλοι αστέρες της μουσικής, που τίμησαν τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο της Βρετανίας.

Το εντυπωσιακό σόου με drones αλλά και η συγκινητική ομιλία του πρίγκιπα Καρόλου, μεταξύ άλλων, ήταν τα «συστατικά» μιας άκρως γιορτινής βραδιάς που έκλεισε την 3η ημέρα εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου.  Ο Ουιλιαμ συνοδευόταν στη συναυλία από τη σύζυγό του Κέιτ, η οποία ήταν ντυμένη στα λευκά και τα μεγαλύτερα παιδιά του ζευγαριού Σάρλοτ και Τζορτζ. Ο Χάρι και η Μεγκαν παρέμειναν στο κάστρο Ουίνσδορ. Ανάμεσα στο κοινό ήταν επίσης ο Μπόρις Τζόνσον και η σύζυγός του Κάρι. Η μουσική παράσταση τελείωσε στις 22.30.

Το viral βίντεο της βασίλισσας Ελισάβετ

Το μονόλεπτο βίντεο της βασίλισσας Ελισάβετ που πίνει τσάι με τον αρκούδο Πάντινγκτον προβλήθηκε στις γιγαντοοθόνες έξω από το παλάτι του Μπάκινγχαμ το βράδυ του Σαββάτου (4/6) και έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει η μεγάλη συναυλία για το Ιωβηλαίο.

Η Αυτού Μεγαλειότης εκμυστηρεύτηκε στον διάσημο αρκούδο την αγάπη της για τα σάντουιτς μαρμελάδας και του αποκάλυψε πως κρατά πάντα ένα στην τσάντα της.

Οι δυο τους κάθισαν μαζί για ένα φλυτζάνι τσάι και κατέληξαν να χτυπούν τα αργυρά μαχαιροπήρουνά τους ρυθμικά στον παλμό του «We Will Rock You». Στη συνέχεια, βλέπουμε τον Πάντινγκτον να σηκώνει το καπέλο του δείχνοντάς της το δικό του σάντουιτς μαρμελάδας και να την «ευχαριστεί για όλα», με την μονάρχη να λέει ότι το δικό της «το κρατάει για αργότερα».

Πλήθος αστέρων τραγούδησαν για τα 70 χρόνια της Ελισάβετ στον θρόνο

Οι Queen με τον Άνταμ Λάμπερτ έδωσαν τον ρυθμό. Ήταν μία συναυλία που τα είχε όλα. Μεγάλα αστέρια της μουσικής, πολύ κέφι, ενθουσιώδες κοινό και φυσικά ένας υψηλός σκοπός. Τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο.

Ο Ροντ Στιούαρτ ξεσήκωσε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και τον κόσμο. Νταϊάνα Ρος, Αλίσια Κις, Duran Duran, Κρεγκ Ντέιβιντ, σερ Έλτον Τζον ήταν μόνο κάποιοι από τους θρύλους της μουσικής που ευχήθηκαν με τον τρόπο τους στην Ελισάβετ «Ευτυχισμένο Ιωβηλαίο», που παρακολουθούσε τη συναυλία από την τηλεόραση στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Ευχές στη βασίλισσα έδωσαν ο οι πρίγκιπες Κάρολος και Ουίλιαμ. «Μεγαλειοτάτη, μανούλα. Η κλίμακα της αποψινής γιορτής και η έκρηξη ζεστασιάς και στοργής όλο αυτό το Σαββατοκύριακο του Ιωβηλαίου, είναι ο τρόπος μας να σου πούμε ευχαριστώ, ευχαριστώ από την οικογένειά σου, τη χώρα, την Κοινοπολιτεία, στην πραγματικότητα από ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε στις ευχές του ο πρίγκιπας Κάρολος. «Κανενός η γιαγιά δεν ευχαριστεί αυτούς που μιλούν για την ηλικία της. Η δική μου γιαγιά ζει εδώ και σχεδόν έναν αιώνα», είπε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν με πάνω από 200.000 υπαίθρια πικ-νικ και οργανωμένα γεύματα μεταξύ πολιτών σε διάφορες γειτονιές της χώρας με μια μεγάλη παρέλαση με την συμμετοχή 10.000 ατόμων.

Μεγάλη ΒρετανίαΜπάκιγχαμΒασίλισσα Ελισάβετειδήσεις τώραΒρετανίαεορτασμοί