Προκαλεί ο Ιβάνοφ: Μακεδόνας ο Κεμάλ-Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη
NewsroomΣε μια ακόμη πρόκληση προέβη ο Πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ. Σύμφωνα με το πρακτορείο IBNA ο Γκιόργκι Ιβανόφ τίμησε τον πρόεδρο της τουρκικής εταιρείας TAV, Sadi Sener, με το μετάλλιο του κράτους.
Προσφεύγοντας για μία ακόμη φορά σε προκλητικές δηλώσεις ο Ιβάνοφ κατά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο επιχειρηματία, δήλωσε ότι στην πραγματικότητα «ο Μουσταφά Κεμάλ (ιδρυτής της Δημοκρατίας της Τουρκίας) είναι Μακεδόνας, γιατί τη στιγμή που γεννήθηκε, η Θεσσαλονίκη ήταν το έδαφος της Μακεδονίας!
Η Τουρκική Δημοκρατία είναι μια μεγάλη χώρα, έχει μια μεγάλη οικονομία και είναι πολύ σημαντικό μια τέτοια χώρα να είναι φιλική προς εμάς και να μας βοηθήσει. Ελπίζουμε ότι αυτή η βοήθεια και αυτή η στήριξη θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Σας στείλαμε τον Μακεδόνα Μουσταφά Κεμάλ. Τώρα οι τουρκικές εταιρείες έρχονται στην πΓΔΜ. Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η εταιρεία TAV είναι κατασκευαστής και επενδυτής των δύο αερολιμένων της πΓΔΜ στα Σκόπια και την Οχρίδα. Σύμφωνα με το IBNA oι συνολικές επενδύσεις της Τουρκίας στην πΓΔΜ υπερβαίνουν τα 1,2 δισ. ευρώ.
Δείτε το δημοσίευμα
- Επίθεση στην Ουάσιγκτον: Τα κενά ασφαλείας που έβαλαν τον Τραμπ σε κίνδυνο - Φόβοι αύξηση της πολιτικής βίας
- Υποκλοπές: «Κουκούλωμα» και «συγκάλυψη» καταγγέλλουν νομικοί
- Μετακινήσεις γιατρών στα νησιά με «μπόνους» 2000 ευρώ μηνιαίως - Τι είπε ο Θεμιστοκλέους
- Ολομέτωπη επίθεση Μερτς στις ΗΠΑ: «Εξευτελίζονται από το Ιράν, δεν έχουν καμία στρατηγική»