Κόσμος|08.06.2022 18:42

Κάνει το άσπρο – μαύρο ο Τσελικ για το μεταναστευτικό: Η ευρωβουλή θα έπρεπε να επικρίνει την Ελλάδα και να ευχαριστεί την Τουρκία

Μαρία Ζαχαράκη

Σε ακόμη μια προσπάθεια να κάνει το άσπρο – μαύρο, επιδόθηκε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, AKP για το μεταναστευτικό. Με αφορμή έκθεση της ευρωβουλής που βάλει κατά της Άγκυρας, ο Ομέρ Τσελίκ, ούτε λίγο, ούτε πολύ, κάλεσε την ευρωβουλή να κατακρίνει την Ελλάδα για τους χειρισμούς της στο ζήτημα.

«Η ΕΕ θα έπρεπε να μας ευχαριστεί»

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοίμασε και πάλι μια έκθεση για την Τουρκία που είναι εκτός πραγματικότητας και ανεύθυνη. Έδειξαν μια προσέγγιση βασισμένη σε ελληνο-ελληνοκυπριακές θέσεις στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου και της Κύπρου», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Το ΕΚ θα πρέπει να υιοθετήσει μια στάση που να επικρίνει τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν κάνουν αυτά που τις αντιστοιχούν στο θέμα των μεταναστών και να ευχαριστεί την Τουρκία. Θα πρέπει επίσης να προτείνει ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ που δεν εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους προς την Τουρκία».

Όλες οι ειδήσεις:

Νέο σκηνικό έντασης από Μπαχτσελί και Ερντογάν στη Σμύρνη - Από κοινού σε άσκηση που προβλέπει απόβαση σε νησιά

Παναγιωτόπουλος κατά αξιωματικών: Ελβετικό τυρί τα επιτελεία, δεν έχει νόημα η κατασκοπεία – Γιατί εξερράγη ο ΥΠΕΘΑ

Αδιανόητο περιστατικό στις ΗΠΑ: 10χρονη πυροβόλησε και σκότωσε γυναίκα που καυγάδιζε με τη μητέρα της!

Μάθιου Μακόναχι: Η συγκινητική του ομιλία για το μακελειό στο Τέξας - «Θέλουμε ασφαλή σχολεία και νόμους»

ΤουρκίαAKPμεταναστευτικόΟμέρ Τσελίκ