Αδειάζει τον Ερντογάν ο πρόεδρος της Φινλανδίας: «Τον Απρίλιο μου έλεγε ότι ήταν θετικός να μπούμε στο ΝΑΤΟ»
NewsroomΟ Φινλανδός πρόεδρος Σαούλι Νιινίστο άδειασε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, λέγοντας πως ο Τούρκος πρόεδρος του είχε πει σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι είναι θετικός με αυτή την κίνηση.
Ο Νιινίστο παραχώρησε συνέντευξη στο Ilta Sanomat και αποκάλυψε ότι στις 4 Απριλίου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο, με τον Ερντογάν να του εκφράζει – δίχως παρερμηνείες – τη θετική του στάση προκειμένου η Φινλανδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
«Στο τέλος μιας μακράς συζήτησης που είχα μαζί του, είπε πως σε περίπτωση αίτησης ένταξης στο ΝΑΤΟ, θα κρατήσει θετική στάση. Δεν υπήρχε πιθανότητα παρερμηνείας», είπε χαρακτηριστικά ο Φινλαδνός πρόεδρος.
Μάλιστα, ο Νιινίστο ισχυρίζεται πως και ο Υπουργός Εξωτερικών Pekka Haavisto είχε στις 5 Μαΐου επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Τσαβούσογλου από την οποία προέκυπτε πως δεν τίθεται κανένα πρόβλημα σε σχέση με το ενδεχόμενο ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Η μεγαλύτερη αράχνη του κόσμου κρυβόταν σε αυτοκίνητο για μήνες - Η αντίδραση της οδηγού
Η καθημερινή ζωή στο Άγιο Όρος μέσα από τον φωτογραφικό φακό
- Έγραψε ιστορία η αποστολή Artemis II: Οδικός χάρτης του πιο φιλόδοξου σχεδίου της NASA και τι προοπτικές «ανοίγει»
- Δημήτρης Μελάς στο OPEN για ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπήρχαν βουλευτές οι οποίοι ήταν πιεστικοί για τα αιτήματά τους
- Νέα «τορπίλη» Τραμπ προς Ιράν: «Μπορούμε να το τσακίσουμε μέσα σε μια νύχτα - Αυτή ίσως να είναι η αυριανή»
- Fuel Pass 2026: Ανατροπή στον τρόπο υποβολής των αιτήσεων μετά το «μαύρο» - Τι ισχύει πια με το ΑΦΜ