Κόσμος|09.06.2022 21:47

Εκτελέστηκε ελληνορθόδοξος θανατοποινίτης στις ΗΠΑ – Είχε δολοφονήσει 8χρονη

Newsroom

Εκτελέστηκε στις φυλακές της Αριζόνα των ΗΠΑ ο Φρανκ Άτγουντ, θανατοποινίτης που, το 1984 δολοφόνησε ένα 8χρονο κορίτσι. Ο Άτγουντ τα τελευταία χρόνια είχε βαφτιστεί ελληνορθόδοξος στη φυλακή, όπου είχε πάρει και το όνομα Αντώνιος, ενώ αλληλογραφούσε με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο. Ο θανατοποινίτης δολοφόνησε τη μικρή Βίκι Λιν Χόσκινσον πριν από 38 χρόνια, και εκτελέστηκε την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, με θανατηφόρα ένεση. Το δρόμο για την εκτέλεσή του άνοιξε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έχοντας απορρίψει τις εφέσεις των δικηγόρων του.

Οι δικηγόροι του Ατγουντ προκειμένου να αναβληθεί η εκτέλεσή του, ισχυρίστηκαν ότι, το πρόβλημα με τη σπονδυλική στήλη του θα καθιστούσε αφόρητα επώδυνη την πρόσδεσή του στην καρέκλα καθώς και ότι, η θανατηφόρα ένεση η οποία θα τού χορηγούνταν ήταν ληγμένη. Από την πλευρά των δικαστών, η απάντηση ήταν ότι όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ώστε να μην υποφέρει ο κρατούμενος έχουν ληφθεί, ενώ ο εισαγγελέας ισχυρίστηκε ότι, ο Άτγουντ προσπαθούσε, με τη χρήση νομικών κόλπων, να αποφύγει την εκτέλεση.

Η μητέρα της δολοφονημένης Βίκι μίλησε, μετά την εκτέλεση, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών, όπου έγινε η ενημέρωση Τύπου. «Σήμερα επισφραγίστηκε η τελική δικαιοσύνη για την κόρη μας Βίκι Λιν. Η οικογένεια μας περίμενε 37 χρόνια, εννέα μήνες και 22 ημέρες για να έρθει αυτή η μέρα. Η Βίκι ήταν ένα ζωηρό μικρό κορίτσι με ένα μεταδοτικό γέλιο, που μπορούσε να σου λιώσει την καρδιά», είπε. Σύμφωνα με την ενημέρωση των αρμοδίων των φυλακών, ο Άτγουντ στα τελευταία του λόγια ανέφερε: «Ευχαριστώ πολύτιμε Πατέρα που ήρθες σήμερα και με οδήγησες στην πίστη. Θέλω να ευχαριστήσω την όμορφη γυναίκα του που με αγάπησε με ότι είχε. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μου μου και την νομική ομάδα και πάνω απ’ όλα τον Ιησού Χριστό που μέσα από αυτήν την άδικη διαδικασία, με οδήγησε στη σωτηρία. Προσεύχομαι ο Θεός να δείξει το έλεος Του σε όλους μας και σε εμένα».

Η αλληλογραφία με τον Ναυπάκτου Ιερόθεο

Στη χώρα μας η περίπτωση του Άτγουντ έγινε γνωστή καθώς αλληλογραφούσε με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο. Ο 66χρονος, ο οποίος για περίπου 40 χρόνια δήλωνε αθώος, καθώς ποτέ δεν ομολόγησε το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε, είχε βαπτιστεί ελληνορθόδοξος και είχε πάρει το όνομα Αντώνιος. Ο Άτγουντ ήταν ο 39ος κατά σειρά θανατοποινίτης που οδηγήθηκε σε εκτέλεση στην πολιτεία της Αριζόνα από το 1992. Ο ίδιος, ένας εικοσιτετράωρο προτού οδηγηθεί στο θάνατο, εκάρη ορθόδοξος μοναχός υπό το όνομα Εφραίμ.

Όλες οι ειδήσεις

Κακοκαιρία Genesis: «Καμπανάκι» κινδύνου για τα ακραία φαινόμενα - «Βροχή» τα μηνύματα 112 σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Οι δήμοι Υμηττού είχαν προειδοποιήσει για βουνό - «μπαρουταποθήκη» από τον Φεβρουάριο: Το αποκαλυπτικό έγγραφο και τα ερωτήματα

Δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Πόσο ανησυχούν οι πολίτες για ακρίβεια και ελληνοτουρκικά

Ποιες γυναίκες δικαιούνται δωρεάν μαστογραφία- Οι πέντε φάσεις στην πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού

εκτέλεσηθανατοποινίτηςΗΠΑειδήσεις τώρα