Κόσμος|12.06.2022 11:26

Η νέα, ρωσική εκδοχή των McDonald's ανοίγει τα εστιατόριά της την Κυριακή και αυτό είναι το logo της

Newsroom

Το νέο της λογότυπο αποκάλυψε η ρωσική αλυσίδα fast food που, προηγουμένως, ήταν στη χώρα ως McDonald's καθώς, από σήμερα, Κυριακή, ετοιμάζεται να ξανανοίξει τα εστιατόριά της.

Το νέο branding περιλαμβάνει έναν κύκλο και δύο γραμμές, οι οποίες λέγεται ότι αντιπροσωπεύουν ένα μπέργκερ και δύο τηγανητές πατάτες. Ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί το όνομα της αλυσίδας αν και, απ’ ότι φαίνεται, η εταιρεία εξέτασε διάφορες επιλογές. Τον περασμένο Μάιο, η McDonald's δήλωσε ότι θα αποσυρθεί από τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

To ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο την Sistema PBO, εταιρεία που διαχειρίζεται την επιχείρηση που ανήκε προηγουμένως στη McDonald's, ανέφερε ότι η ρωσική αλυσίδα έχει προγραμματίσει να ανοίξει ξανά 15 εστιατόρια αυτό το Σαββατοκύριακο. «Το πράσινο φόντο του λογότυπου συμβολίζει την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που έχουν συνηθίσει οι πελάτες μας», δήλωσε το πρακτορείο εκπρόσωπος της Sistema PBO.

Σύμφωνα με κάποιους χρήστες των social media, πάντως, που σχολίασαν το νέο λογότυπο, αυτό εξακολουθεί να μοιάζει με «Μ». Άλλοι ανέφεραν ότι το logo δείχνει σαν να είναι εμπνευσμένο από τη σημαία του Μπαγκλαντές, η οποία έχει επίσης σκούρο πράσινο φόντο και έναν κόκκινο κύκλο σε παρόμοιες αποχρώσεις.

Πώς θα ονομάζονται τα ρωσικά McDonald's

Σύμφωνα με την εφημερίδα Izvestia, η Sistema PBO έχει υποβάλει στην αρμόδια για την πνευματική ιδιοκτησία, ρωσική κυβερνητική υπηρεσία Rospatent, οκτώ πιθανά ονόματα για τη νέα αλυσίδα fast food. Μεταξύ αυτών που εξετάζονται είναι τα «Tot Samyi» (μεταφράζεται ως «το ίδιο») και «Svobodnaya Kassa» (σημαίνει «διαθέσιμη ταμειακή μηχανή»).

Η McDonald's σταμάτησε προσωρινά τις δραστηριότητές της στη Ρωσία τον Μάρτιο, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία. Τον Μάιο ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη χώρα λόγω «ανθρωπιστικής κρίσης» και «απρόβλεπτου λειτουργικού περιβάλλοντος» που προκάλεσε ο πόλεμος. Διαχειριστής της νέας fast food αλυσίδας θα είναι ο Αξελάντερ Γκόβορ, διαχειριστής 25 καταστημάτων McDonald's στη Σιβηρία, ενώ η αμερικανική εταιρεία δήλωσε ότι θα διατηρήσει το εμπορικό της σήμα στη Ρωσία ενώ έχει την επιλογή, εντός 15 ετών, να αγοράσει πίσω τα εστιατόριά της.

Η McDonald's λειτουργούσε στη χώρα για περισσότερα από 30 χρόνια καθώς, το πρώτο κατάστημα άνοιξε τον Ιανουάριο του 1990 στην πλατεία Πούσκιν της Μόσχας.

 

fast foodMcDonald'sειδήσεις τώραπόλεμοςΡωσίακυρώσειςΟυκρανία